Mediafax.biz Exclusiv

Danciu, Broker Cluj: Cred că o să vedem piaţa intrând într-o zonă de consolidare şi mă aştept ca evoluţia până la sfârşitul anului să fie ascendentă

Autor: Andrei Chirileasa

02.04.2012, 11:23 221

"Am avut o perioadă în debutul anului în care am văzut creşteri ale cotaţiilor însoţite şi de avansul volumelor de tranzacţionare urmată o lună martie cu unele corecţii şi reducere a rulajelor, însă cred că în continuare o să vedem piaţa intrând într-o zonă de consolidare şi mă aştept ca evoluţia până la sfârşitul anului să fie ascendentă", a explicat el.

Danciu se aşteaptă ca acţiunile din sectorul financiar să aibă evoluţii mai bune decât media pieţei până la finalul anului, după ce în primul trimestru cele mai mari creşteri au fost în sectorul energetic.

Astfel, indicele BET, care urmăreşte cele mai importante 10 companii de pe bursă, a crescut cu 24% de la începutul anului, urcând astfel bursa de la Bucureşti pe locul al treilea la nivel mondial, după Venezuela şi Vietnam.

Cele mai mari câştiguri le-au înregistrat acţiunile companiilor mari şi lichide de pe bursă (Fondul Proprietatea, Petrom, SIF-uri), care sunt preferate de fondurile de investiţii.

Cea mai mare creştere dintre acţiunile cu tranzacţii de cel puţin 10.000 de euro în primele trei luni au avut-o titlurile producătorului de îngrăşăminte chimice Azomureş Târgu-Mureş, care au câştigat 48%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO