Mediafax.biz Exclusiv

Distribuitorul ADM Farm l-a recrutat pe Octavian Iacob în poziţia de director executiv

no title

Autor: Ioana David

06.09.2011, 19:01 446

"Octavian Iacob va prelua rolul deţinut de Dan Ştefan, care acum nu mai lucrează în companie", au spus reprezentanţii ADM Farm.

Iacob, 37 de ani, a fost directorul executiv al Farmexpert în intervalul 2007-2011, responsabilităţile sale fiind achiziţiile, partea comercială, vânzările către spitale, marketingul şi promovarea me dicală.

Anterior venirii la Farmexpert, Iacob a ocupat poziţia de marketing & business development manager al producătorului de articole pentru protecţia plantelor Syngenta România (în intervalul 2002-2007), iar înainte a lucrat în cadrul BASF, companie din industria chimică, unde a fost marketing manager (între 1999 şi 2002). Între 1996 şi 1999 a fost regional sales manager al American Home Products (companie americană producătoare de medicamente cunoscută până recent sub numele de Wyeth, dar care a fost preluată de Pfizer).

Odată cu plecarea lui Iacob din februarie de la Farmexpert, din firmă s-a retras şi Cezar Zaharia, director executiv responsabil cu departamentele financiar, legal, IT şi vânzări către key accounts (magazine mari). Din 16 august Zaharia ocupă funcţia de director executiv al Farmexim, un distribuitor de medicamente cu afaceri de 200 de milioane de euro anul trecut (în creştere cu 12% faţă de 2009) şi cu aproape 430 de salariaţi.

ADM Farm, companie controlată de oamenii de afaceri Dragoş Pop (care este şi directorul general) şi Alin Iosep, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 736,3 mil. lei (174,9 mil. euro), un profit net de 13 mil. lei (3,1 mil. euro) şi 538 de angajaţi.

Dan Ştefan, fostul executiv al ADM Farm, şi-a început mandatul în 2007.

Pe piaţa de peste 2,2 mld. euro a medicamentelor, cele mai mari rulaje sunt cele ale distribuitorilor. Cei mai mari jucători sunt Mediplus, Farmexpert, Farmexim, Fildas, Polisano, ADM Farm şi alţii.

În primele şase luni ale acestui an piaţa de medicamente a crescut cu 3,6% în lei (2,9% în euro) şi a scăzut cu 5,4% în volum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO