Mediafax.biz Exclusiv

Fabrica Sindan ar putea ajunge în portofoliul americanilor

Autor: Ioana David

01.04.2012, 20:08 100

Grupul Actavis este reprezentat în România de două unităţi: Actavis sales şi marketing (responsabilă cu partea de comercializare şi promovare a produselor din portofoliul Actavis pe piaţa din România) şi Sindan Pharma, Actavis Operations, unitatea de producţie pentru medicamente oncologice, responsabilă şi pentru export.

Compania are un rulaj de aproximativ 90 mil. euro. Country manager al Actavis în România a fost numit anul trecut Dan Ivan, unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai vechi manageri din industria locală de medicamente.

Dacă va cumpăra Actavis, companie cu sediul în Elveţia, Watson ar intra indirect pe piaţa românească, unde nu are înregistrat niciun medicament (potrivit informaţiilor existente pe site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului).

Achiziţia Actavis ar fi o mişcare îndrăzneaţă pentru Watson, care a mai cumpărat Arrow Group în 2009 pentru 1,75 mld. dolari şi Andrx Corp în 2006 pentru 1,9 mld. dolari.

Acţionarul majoritar al Actavis este Björgólfur Thor Björgolfsson, cel mai bogat om de afaceri din Islanda, care deţine 78% din acţiuni, diferenţa fiind în mâinile băncilor islandeze şi ale managementului companiei, potrivit Financial Times.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24