Mediafax.biz Exclusiv

Fondurile de private equity ar putea deveni mai interesate în 2011 să investească în firmele de IT, crede directorul de investiţii al 3TS Capital Partners

31.03.2011, 15:06 33

Piaţa defuziuni şi achiziţii a fost dominată anul trecut de imobiliare, undomeniu cu circa 30 de deal-uri.

Potrivitcalculelor ZF, cele mai mari 85 de tranzacţii de pepiaţa locală din 2010 şi din primele luni ale anului 2011 au avut ovaloare cumulată de peste 1 mld. Euro, în condiţiile în care 2010 afost anul tranzacţiilor mici în România, cele mai multe deal-urifiind cele cu valori de sub 10 mil. euro, în special în industrie,energie, IT&C, imobiliare şi farma &sănătate.

«Mă aştept ca fondurile de private equity să devinămai interesate să investească în firmele de IT în acest an. Anultrecut, numărul mic de proiecte alături de prudenţa postcriză amultora dintre fonduri au ţinut în frâu investiţiile în acestsector », spune Sfinţescu.

Fondulde investiţii 3TS Capital Partners, susţinut de Cisco, cel mai mareproducător de echipamente de reţea din lume, a preluat recent cu 4milioane de euro un pachet minoritar din cadrul Avangate,furnizorul de soluţii şi servicii pentru distribuţia electronică desoftware, controlat de omul de afaceri Radu Georgescu.

În plus,3TS Capital Partners are participaţii la firma de salubritateRomprest, la cea de media Internet Corp şi la producătorul desoftware Gecad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO