Mediafax.biz Exclusiv

Fostul şef al Şama şi-a făcut un service de roţi în Craiova

Autor: Bogdan Alecu

15.11.2010, 19:19 93

Madadi Ali, omul de afaceri iranian caredeţinea 83,5% din acţiunile Şama, a răscumpărat de la Florin Ion şipachetul său, într-o tranzacţie evaluată la câteva sute de mii deeuro. Ali mai deţine şi grupul Rădăcini, unul dintre cei mai maridealeri de pe piaţa locală, care comercializează mărci precum Opel,Chevrolet, Mazda, Suzuki, dar şi Citroën sau Saab laConstanţa.

"În afacereaŞama Service mai aveam şi alţi parteneri, iar planurile noastre dedezvoltare arătau diferit. Eu aveam încă o so luţie, Ion ServiceCenter din Craiova, unde am putut să-mi pun în aplicare strategiilela care mă gândisem pentru Şama, deocamdată la scală mult maimică", a spus Florin Ion.

Omul deafaceri a investit aproape 100.000 de euro în construcţia unui nouservice de roţi în Craiova, sub brandul Ion Service, în condiţiileunei pieţe în scădere.

"Vânzărileau scăzut anul trecut pentru majoritatea sectoarelor economice.Clienţii au renunţat să circule la fel de mult ca în alţi ani cumaşinile, ori nu au mai investit în măsuri de siguranţă în trafic",a spus Florin Ion.

Cifra deafaceri a Şama Service a fost în 2009 de 2,5 mil. euro, în scăderecu aproape 30% faţă de anul anterior, în timp ce profitul net s-amicşorat cu aproximativ 40%, până la 120.000 de euro. În acelaşiinterval numărul angajaţilor a scăzut de la 111 persoane la 84,potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului deFinanţe.

BusinessulIon Service a atins anul trecut un nivel de 250.000 de euro, iarpentru anul acesta Florin Ion estimează o creştere de15%.

Anul viitorcompania condusă de Ion are în plan construcţia unui nou service înCraiova, investiţie evaluată la 50.000 deeuro.

"Luăm încalcul deschiderea unui nou service în Craiova, care să ofereservicii în principal pentru autoturisme, cel pe care îl avem acumfiind axat mai mult pe utilitare.

Investiţiase ridică la aproximativ 50.000 de euro în condiţiile în care vomefectua şi lucrări de mecanică şi inspecţie tehnicăperiodică."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO