Mediafax.biz Exclusiv

Fostul şef Microsoft România Silviu Hotăran a fost numit în Consiliul de Supraveghere SAI Certinvest

Autor: Dumitrache Adrian

25.01.2011, 17:39 29

El a fost director general al Microsoft România în periodele1996-2004 şi iunie 2007-august 2008.

În perioada 2004-2007, Hotăran a deţinut funcţia de director alMicrosoft South East Europe, fiind responsabil cu operaţiunileproducătorului american de aplicaţii software în Slovenia,Slovacia, Croaţia, Serbia, Muntenegru, Bosnia şi Herţegovina,Macedonia, Kosovo, Albania, Bulgaria, România şi RepublicaMoldova.

El a decis să plece de la conducerea Microsoft România pentrua-şi dezvolta propria afacere în domeniul consultanţei.

Înainte de a lucra la Microsoft, Hotăran a fost cercetător laInsitututul pentru Tehnică de Calcul din Bucureşti şi generalmanager al Ciel România, societate care furnizează aplicaţiisoftware pentru domeniul financiar-contabil.

Alături de Hotăran, ceilalţi membri ai Consiliul de supraveghereal SAI Certinvest sunt Eugen Gheorghe Voicu - preşedinte, DragoşCabat - membru, Cosmin Alexandru - membru şi Adrian Stanciu -membru.

Cabat este membru în conducerea CFA România, o asociaţie aanaliştilor financiari, şi membru al Comitetului Indicilor alBursei de Valori Bucureşti.

Certinvest este unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţafondurilor mutuale şi managementul de active.

La finele anului 2010, activele în administrarea Certinvest auatins valoarea de 92,6 milioane de lei, potrivit datelor AsociaţieiAdministratorilor de Fonduri (AAF).

Societatea a fost înfiinţată de Eugen Voicu înfiinţată în 1994.În decembrie 2003, el a vândut către Fondul Româno-American deInvestiţii (RAEF) acţiuni reprezentând circa 70% din capital.

În septembrie 2008, Certinvest şi-a schimbat denumirea în AvivaInvestors România, alăturându-se celorlalte companii deadministrare a investiţiilor din cadrul grupul Aviva.

Doi ani mai târziu, Voicu a răscumpărat de la Aviva societateade administrare a investiţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO