Mediafax.biz Exclusiv

Gavrilă, Simba Invest: Cred că următoarea perioadă va fi una liniară, nu vor exista creşteri sau scăderi spectaculoase

Autor: Adelina Mihai

29.11.2011, 13:55 187

Compania a înregistrat anul trecut vânzări cu 70% mai mari decât în 2009, creşterea provenind în principal din extinderea colaborării cu Philip Morris, cu care compania a semnat primul contract în 1998.

Evoluţia ascedentă a afacerilor a venit în contrast cu situaţia vânzărilor clienţilor care distribuie produse prin intermediul Simba Invest, aceştia raportând scăderi cuprinse între 15 şi 40%.

"Cred că următoarea perioadă va fi una liniară, nu vor exista creşteri sau scăderi spectaculoase", a spus antreprenorul.

Cu afaceri de 230 de milioane de euro anul trecut, Simba Invest este cel mai mare distribuitor local de bunuri de larg consum deţinut de oameni de afaceri români şi ar putea intra în topul primilor trei jucători din acest sector.

Deşi piaţa e dominată de antreprenori români, cele mai mari afaceri din acest sector sunt deţinute însă de acţionarii libanezi de la Interbrands (care au intermediat în 2010 vânzări de peste 1,2 mld. euro) şi cei de la Top Brands Distribution (cu afaceri de 324 mil. euro în 2010).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO