Mediafax.biz Exclusiv

GTC a vândut anul trecut în România doar 34 de locuinţe în două din ansamblurile din Bucureşti

Autor: Cristina Cuncea

04.04.2011, 16:38 63

GTC are cinci complexuri rezidenţiale în Bucureşti, în diferitestadii de dezvoltare. Dintre acestea, au fost finalizate RoseGarden din zona Colentina, cu 1.000 de locuinţe şi prima fază dinFelicity din nordul Bucureştiului. Pentru Felicity, faza a doua,totalizând 212 apartamente, va fi livrată în martie 2012.

Astfel, din cele două proiecte, în 2012 vor fi finalizate întotal 1.232 de apartamente, potrivit datelor companiei, GTC avândut până la sfârşitul anului trecut 656 de locuinţe, din care 34de unităţi în 2010. Pentru restul locuinţelor GTC se aşteaptă săgăsească cumpărători până în 2014.

Celelalte trei proiecte rezidenţiale, în care GTC deţineparticipaţii între 67% şi 70%, vor atrage investiţii totale depeste 300 milioane de euro, din care 62 milioane de euro au fostdeja realizate.

Pe lângă investiţiile rezidenţiale, GTC mai deţine în Bucureştiimobilul de birouri City Gate, evaluat la aproape 174 milioane deeuro şi trei centre comerciale Galleria, la Piatra Neamţ, Buzău şiSuceava, a căror valoare este de circa 60 de milioane de euro.Totodată, în acest an, GTC a anunţat că va finaliza un centrucomerciale Galleria la Arad, cu o suprafaţă de 33.600 metripătraţi. Potrivit estimărilor companiei, mall-ul va genera venituridin chirii anuale de circa şapte milioane de euro, în timp cevaloarea de piaţă a proprietăţii este de 42 milioane de euro.

GTC este cunoscut pe plan local pentru dezvoltarea şi vânzareaclădirilor de birouri America House şi Europe House, din zona PiaţaVictoriei. Compania activează pe pieţele din Polonia, Ungaria,Serbia, Croaţia şi România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24