Mediafax.biz Exclusiv

Hoinărescu, Rio Bucovina: Consumul intern nu îşi va reveni foarte repede şi nu o să urmeze creştere economică imediat

14.06.2011, 13:46 91

"Încă avemun şomaj destul de ridicat, se resimte efectul creşterii TVA-ului,sunt multe lucruri pe care populaţia nu reuşeşte să le absoarbă.Există, e adevărat, şi o categorie care îşi permite să consume, darmare parte a populaţiei încă are probleme vizavi de venituri", aspus ea.

Potrivit reprezentantului Rio Bucovina, odată cu crizaconsumatorii au migrat de la apă minerală spre apă de masă, careeste mai ieftină, şi dinspre doze mici către ambalaje de maridimensiuni.

"Din 2009 şi până acum compania şi-a crescut cifra deafaceri. Dar pe perioadă de criză a mizat pe investiţii în produsenoi, în capacităţi de producţie. Şi a căutat nişe noi", explicăHoinărescu.

Ea a adăugat că pentru firmele din România există o soluţieîn a face export, pentru a face faţă scăderii consumului intern,dar există oportunităţi şi pe piaţa locală.

"Totdeauna, indiferent de situaţia economică sau condiţiilede piaţă, undeva sau cumva există oportunităţi. Doar că trebuiegăsite", spune ea.

Rio Bucovina se află în plin proces de extindere aportofoliului, încercând să vândă şi alte categorii delichide.

"Pentrucă am investit şi în distribuţie, ne-am găndit să ne extindem şi pealimente, produse ce pot fi distribuite împreună cu apa, cum ar fiprodusele de bază. Ne-am gândit să ne extindem cu mărci propriipentru produse de bază pentru că acestea au rulaje încontinuare.N-o săînceteze nimeni să consume ulei, zahăr, făină", a afirmatHoinărescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO