Mediafax.biz Exclusiv

Hotelul Internaţional din Sinaia se redeschide după investiţii de 5 mil. €

Autor: Mirabela Tiron

06.12.2011, 19:33 295

Hotelul, care operează 171 de camere, a fost închis pe 1 martie pentru demararea lucrărilor de modernizare. Pe siteul unităţii hoteliere sunt promovate deja pachetele de Crăciun şi pentru Revelion, evenimente care atrag mii de turişti în staţiunile montane şi rotunjesc veniturile hotelierilor.

Un pachet de Crăciun, cu trei nopţi de cazare şi masă festivă, costă aproape 1.500 de lei (344 de euro) pentru două persoane, potrivit datelor de pe site-ul hotelului. Mai mult, pachetul pentru Revelion, ce include trei nopţi de cazare într-o cameră single şi mese festive, costă 2.795 de lei (642 euro) şi 4.090 de lei (940 euro) într-o cameră dublă.

Senatorul Dan Radu Ruşanu, 61 de ani, care a ocupat în urmă cu zece ani poziţia de preşedinte al Eximbank, nu a putut fi contactat de ZF.

Investiţia de 5 milioane de euro a fost destinată refacerii faţadei hotelului de patru stele, reabilitării termice şi ridicării gradului de confort, potrivit datelor din rapoartele companiei International SA, de pe Bursa de Valori Bucureşti.

Compania International SA (listată pe piaţa RASDAQ), care are în portofoliu hotelul din Sinaia, motelul şi campingul Izvorul Rece şi mai multe vile, a obţinut în 2010 o cifră de afaceri de 7,5 milioane de lei (1,7 mil. euro) şi un profit de 2 milioane de lei (476.000 euro), la un număr de 44 de angajaţi, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Hotelul International a fost construit în 1983 şi a trecut printr-un proces de modernizare în perioada 2001-2004. În prezent, unitatea de patru stele operează un centru spa (cu piscină, saună, jacuzzi, săli de fitness), un centru de conferinţe şi un restaurant.

În Sinaia sunt şapte hoteluri clasificate la patru stele cu 636 de camere dintr-un total de 22 de hoteluri clasificate de la două la patru stele, cu o capacitate totală de cazare de 1.416 camere, potrivit datelor de la Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale.

Dacă se iau în calcul şi camerele din pensiuni, vile şi cabane, numărul locurilor de cazare ajunge la 2.017 în Sinaia, arată aceeaşi sursă.

La începutul acestui an s-a deschis în Sinaia primul hotel de cinci stele cu 53 de locuri de cazare, Ioana Hotels, o investiţie de 2,5 mil. euro realizată de către compania NDI Grup Expert, cu o cifră de afaceri de 1,6 milioane de euro şi un profit de circa 100.000 de euro în 2009.

Ioana Hotels este al patrulea hotel de cinci stele de pe Valea Prahovei, principala destinaţie turistică a românilor pe timp de iarnă, după Hotelul Aurelius din Poiana Braşov, Lux Garden din Azuga şi Hotel Predeal Comfort Suites din Predeal. Ultimul hotel de cinci stele construit în regiune a fost cel din Azuga, inaugurat în mai 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO