Mediafax.biz Exclusiv

Ileana Horvath nu va mai face parte din directoratul UNIQA Asigurări

Autor: Adrian Dumitrache

08.02.2012, 11:36 417

"Mandatul a încetat luni, 6 februarie, de comun acord cu Consiliul de Supraveghere al companiei. Voi rămâne conectată la domeniul asigurărilor şi voi continua proiectele în care sunt implicată privind implementarea directivei europene privind Solvency II", a declarat Horvath pentru MEDIAFAX.

Directoratul UNIQA Asigurări este condus de Florin Golovatic - preşedinte, secondat de Romeo Jantea - vicepreşedinte şi director de vânzări.

Fost director general adjunct la Asiban, Horvath a preluat conducerea UNIQA Asigurări la finele anului 2008 şi a rămas în funcţie până în septembrie 2010, când a fost înlocuită de Oliviu Gabriel Stoica. Ea a preluat funcţia de director de asigurări, iar mandatul de membru în Directoratul companiei i-a fost prelungit.

UNIQA Asigurări (fostă Unita) este unul dintre primii zece jucători pe piaţa locală de profil.

În 2010, subscrierile companiei au coborât cu 13%, la 432,4 milioane de lei, iar asigurătorul a trecut pe pierdere, cu un rezultat negativ de 56,1 milioane de lei.

Parte a grupului financiar austriac UNIQA, subsidiara din România are un capital social de 432,27 milioane de lei, controlat în proporţie de 100% de UNIQA, grup care mai deţine pe piaţa locală Uniqa Asigurări de Viaţă, fostă Agras.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO