Mediafax.biz Exclusiv

Integratorul IT Novensys creşte cu 75% în S1, după ce a câştigat clienţi ca GDF Suez şi Mic.ro

Integratorul IT Novensys creşte cu 75% în S1, după ce a câştigat clienţi ca GDF Suez şi Mic.ro

Autor: Adrian Seceleanu

02.08.2011, 18:20 673

Novensys, un furnizor de servicii de consultanţăşi integrare IT fondat în 1996 sub numele Bar Code Systems, şi-amajorat veniturile cu 75% în primul semestru din acest an pe fondulcâştigării extinderii bazei de clienţi şi al câştigării unorcontracte importante în ciuda unei pieţe de IT în stagnare, adeclarat pentru ZF Cezar Golumbeanu, CEO şi preşedinte al boarduluicompaniei.

"Evoluţia Novensys a fostascendentă în prima parte a anului, înregistrând o creştere acifrei de afaceri semestriale de peste 75% faţă de anul precedentşi un maxim istoric pentru primele şase luni calendaristice.Strategia de specializare pe industrii, strategie implementată deNovensys în ultimii ani, a început să dea roade, iar piaţa aremarcat acest lucru. Industriile cu rata cea mai mare de creştereau fost cea de producţie şi cea de servicii profesionale, urmate dedistribuţie, logistică şi retail", a declarat Golumbeanu, fără aoferi cifre exacte.

Directorul executiv al Novensys aprecizat că unul dintre cele mai mari contracte câştigate decompanie a fost unul cu distribuitorul şi furnizorul de gaze GDFSUEZ Energy România.

"Implicarea Novensys în industriade producere, furnizare şi distribuţie a utilităţilor a fostreconfirmată în această perioadă de semnarea unui contractimportant cu GDF SUEZ Energy România, companie lider pe piaţadistribuţiei şi furnizării de gaze naturale din zona de sud a ţăriipentru platforma informatică de optimizare aactivităţii.

Platforma de soluţii Novensys forUtilities acoperă integral automatizarea fluxului de citire acontoarelor utilizând tehnologia codurilor de bare, managementulcontoarelor, gestionarea mijloacelor fixe şi a obiectelor deinventar, gestionarea activităţilor de service şi mentenanţă peteren."

Contracte şi cu Patriciu şi cureprezentanţa Adidas

Compania a mai câştigat contracteşi cu alte companii, printre care New Look, Global Eye Investment(reprezentanţa oficială ADIDAS în România).

"Lanţul de magazine Mic.Ro,distribuitorul MARCOM de echipamente industriale şi de construcţii,distribuitorul de rulmenţi şi accesorii Primagra, furnizorul deservicii medicale Synevo sunt câteva dintre companiile care s-aualăturat portofoliului Novensys în primele şase luni ale anuluicurent", a spus Golumbeanu.

În ceea ce priveşte evoluţia peansamblu a pieţei IT, şeful Novensys afirmă că aceasta a stagnatdupă scăderea înregistrată anul trecut. "Pe anumite segmente,studiile şi estimările au arătat uşoare creşteri, printre acesteafiind aplicaţ iile de business intelligence şi de gestiune a relaţiei cu clienţii. Se pare că anul acesta evoluţii notabile au fostîn domeniul public şi al utilităţilor, iar Novensys s-a aliniat laaceste trenduri formându-şi din timp echipe dedicate despecialişti. Pe o piaţă în stagnare, Novensys şi-a măritportofoliul de clienţi din fiecare industrie pe care o adresează,rezultatele fiind posibile datorită echipelor de vânzări,extinderii echipei de consultanţi, precum şi reorganizăriiproduselor şi serviciilor pentru a oferi clienţilor consultanţă înoptimizarea fluxurilor de business aferente fiecărei industrii."Novensys a câştigat un contract şi cu producătorul local decomputere şi servere Maguay, pentru care a implementat o soluţieintegrată ce include atât o parte hardware (echipamente de tipserver, storage etc.), cât şi o parte software.

Peste o jumătate din venituri, din consultanţă

Cea mai mare pondere în veniturile companiei, de peste 60%, o auserviciile de consultanţă, implementare şi suport pentru soluţiileinformatice de tip ERP, CRM, integrate cu diferite echipamente demobilitate.

Compania vinde, spre exemplu, terminale mobile Psion şi Motorolacare permit, spre exemplu, scanarea codurilor de bare,inventarierea stocurilor sau validarea unor tichete de parcare saude acces la evenimente.

Înacest context, Novensys şi-a mărit veniturile şi din serviciileasociate acestor terminale.

"Prin echipa de specialişti dedicată, Novensys şi-a măritponderea serviciilor de mentenanţă şi service a echipamentelorMotorola, Psion, Zebra, Avery relativ la ultimii doi ani. În cifreabsolute, serviciile de hardware au înregistrat o creştere de 3digiţi în prima parte a anului 2011 faţă de perioada similară aanului 2010".

Plus 40% la numărul de angajaţi

Pefondul expansiunii afacerilor companiei, "echipa Novensys a crescutîn prima jumătate a acestui an cu 40%, ajungând la 220 de membri",a spus Golumbeanu.

"În acest moment Novensys are deschise poziţii de recrutare pevânzări, achiziţii şi suport pentru completarea echipelor dedicateindustriilor de retail, manufacturing, distribuţ ie şi publicsector, estimând ca până la finalul anului să atingem un număr de230 de angajaţi." Compania Novensys, deţinută în procenteaproximativ egale de Cezar Golumbeanu, Andrei Caunii şi RobertCristea, estimează că va închide 2011 "cu o creştere a businessuluicu peste 50% şi cu un profit de 30% rezultat mai ales dinserviciile oferite în implementările de soluţii de business şimobilitate".

Anul trecut afacerile Novensys au scăzut la 19,44 mil. euro faţăde 21,35 mil. euro în 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO