IT&C

Asus România a vândut în primele nouă luni 55.000 de PC-uri portabile, în creştere cu 55%

Autor: Razvan Craciun,

28.10.2010, 11:36 6

"Asus şi-a întărit cota de piaţă, câştigându-şi clienţii finaliprin inovaţie, calitate şi serviciile asociate produselorcomercializate. Uşoara revenire a segmentului de portabile afavorizat, de asemenea, obţinerea acestor rezultate pozitive", adeclarat pentru MEDIAFAX directorul de vânzări al companiei,Ciprian Donciu.

El a adăugat că, în lipsa unor studii locale foarte exacte,estimează că în primele nouă luni ale anului, Asus a avut o cotă de22-24% pe segmentul PC-urilor portabilele comercializate înRomânia, în creştere cu 1-2 puncte procentuale faţă de intervalulcorespunzător din anul anterior. Vânzările de netbook-uri aureprezentat, în primele nouă luni, 20% din total.

Pentru întregul an, compania are ca obiectiv un nivel de 85.000de PC-uri portabile livrate pe piaţa românească.

Grupul taiwanez a deschis în 2008 un birou în România, carerăspunde şi de piaţa din Bulgaria. Pe lângă PC-uri portabile şiplăci de bază, Asus comercializează în România şi plăci video,monitoare LCD, smartphone şi componente pentru PC-uri, cum ar ficarcase şi echipamente de răcire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO