Mediafax.biz Exclusiv

Iulian Trandafir revine la Farmexpert

Autor: Ioana David

22.02.2011, 17:54 315

Alături de Iacob, din companie a plecat şiCezar Zaharia, care ocupa o poziţiesimilară.

"Atribuţiile domnului Iacob au fost preluatede către Iulian Trandafir, în timp ce atribuţiile domnului Zahariaau fost preluate, până la angajarea unui director financiar, decătre domnul Eugen Banciu (directorul general şi acţionar minoritaral Farmexpert- n.red.)", a spus Marius Tănăse, care ocupă poziţiade director executiv responsabil cu vânzările cătrefarmacii.

Structura de conducere a Farmexpert, companiecu o cifră de afaceri de 256 mil. euro în 2009, era formatădintr-un director general, Eugen Banciu (fondatorul Farmexpert,care mai are 40% din acţiuni) şi trei directori executivi, OctavianIacob, Cezar Zaharia şi Marius Tănase.

Anterior plecării din Farmexpert, IulianTrandafir, 42 de ani, era considerat unul dintre cei maiexperimentaţ i executivi din distribuţia de medicamente. Trandafira fost recrutat de fondatorul Farmexpert la scurt timp de laînfiinţ area companiei în anul 1996, iar director executiv a ajunsla trei ani după această dată. De la plecarea din Farmexpert nusunt disponibile informaţii legate de poziţiile pe care le-a ocupatsau dacă a avut proiecte antreprenoriale.

Acţionarul majoritar al Farmexpert este grupulgerman ANZAG (Andreae-Noris Zahn), controlat de Alliance Boots(companie cu activităţi atât în industria de medicamente, cât şi încea a produselor de frumuseţe). La rândul său Boots se află înportofoliul fondului de investiţii KKR, recunoscut drept unuldintre cele mai agresive din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO