Mediafax.biz Exclusiv

Liviu Giugiumica pleacă de la conducerea UniCredit CA IB Securities

Liviu Giugiumica pleacă de la conducerea UniCredit CA IB Securities

Autor: Andrei Chirileasa

09.05.2011, 18:16 976

Giugiumica aconfirmat informaţia pentru ZF, dar nu a dorit să facă altecomentarii. Reprezentanţii UniCredit Ţiriac Bank nu au fostdisponibili pentru comentarii până la închidereaediţiei.

Giugiumica a preluat conducerea CA IBSecurities în iunie 2006, după ce a plecat de la BRD Securities,firma de brokeraj a BRD Societe-Generale.Înainte de a veni la BRD, în 2002, el fusesebroker la Londra.

Împreună cu el a plecat şi o parte dinechipa BRD Securities pe baza căreia a construit noua echipă a CAIB Securities, cu care a urcat pe primul loc în topul brokerilor depe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) în 2007, cutranzacţii de 2,88 mld. lei (840 mil. euro) şi o cotă de piaţă de10,4%.

Firma de brokeraj, care lucreazăpreponderent cu fonduri de investiţii străine, a suferit apoi dincauza retragerii din piaţă a investitorilor străini, în perioada2008-2009, pierzând poziţia de lider, însă a revenit în acest an,odată cu listarea Fondului Proprietatea (FP), care a adus un influxde noi investiţii străine în piaţă.

În primele patru luniUniCredit CA IB Securities s-a clasat pe locul al doilea întopul brokerilor, cu tranzacţii de 702 mil. lei (166 mil. euro) şio cotă de piaţă de 9,2%, însă la distanţă faţă de primul loc,ocupat de KBC Securities cu o cotă de piaţă de 29,7%.

UniCredit CA IB Securities a fost în acestan în cursa pentru mandatul de intermediere a ofertei de vânzare a9,84% din Petrom (SNP), care va fi derulată de statulromân.

Firma de brokeraj a înaintat o ofertă înconsorţiu cu Goldman Sachs, cea mai influentă bancă de pe WallStreet, şi a primit cel mai mare punctaj pentru oferta tehnică,potrivit unor surse din piaţă, însă a pierdut mandatul în favoareaconsorţiului condus de banca rusă de investiţii RenaissanceCapital, care a oferit un comision mult mai mic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO