Mediafax.biz Exclusiv

Marriott şi Crowne Plaza au încasări de 10.000 de euro în restaurante de 8 martie

Marriott şi Crowne Plaza au încasări de 10.000 de euro în restaurante de 8 martie

Autor: Mirabela Tiron

06.03.2011, 18:15 23

"Targetul este să avem restaurantele pline înseara de 8 martie, ca în fiecare an de altfel. Mă aştept ca şi înacest an «tradiţia» să continue. Lista de rezervări pentru ziuafemeii este încă deschisă", a declarat Meda Vasiliu, directorul demar keting şi de vânzări al hotelului de cinci stele JW Marriott,cea mai mare uni tate din Capitală după cifra de afaceri din 2009(circa 26 de mil. euro), înre gis trată pe firma Societatea Com paniilor Hoteliere Grand.

Cei care vor săr bători ziua de 8 martie înrestauran tul Cucina al JW Marriott vor plăti 120 de lei (28,5euro) de persoană pentru un meniu care inclu de trei feluri demâncare şi un pahar de vin.

Pe de altă parte, un pachet care include unmeniu special pentru femei, cu fel principal şi desert, dar şi uncocktail costă 65 de lei (15,4 euro) de persoană. Cel mai ieftinpachet de 8 martie vân dut de JW Marriott conţine un platou servitîn Vienna Lounge care costă 32 de lei (7,6 euro) depersoană.

Spaţiul Vienna Lounge a fost mo dernizat cu1,2 mil. euro anul trecut. Şi hotelul de cinci stele Crowne Plaza,deţinut de omul de afaceri George Copos, aşteaptă încasări suplimentare din pachetele pentru ziua de 8martie.

"Majoritatea locurilor puse la dispoziţiepentru prânz şi cină în data de 8 martie sunt deja rezervate. Ampregătit un meniu pentru prânz şi cină în restaurantul La Veranda(96 de locuri), unde va fi muzică live", a declarat Larisa Budaca,directorul de vânzări al hotelului, care a obţinut anul trecut ocifră de afaceri de 5,4 mil. euro.

Ea a precizat că preţul este de 150 de lei (35euro) de persoană. De asemenea, pentru per soa nele care doresc săse cazeze de 8 mar tie la hotelul de cinci stele, preţul pachetuluiajunge la 495 de lei (117 euro) şi include cina pen tru două persoane, cazare cu mic dejun pe 9 martie şi acces la clubul desănătate.

"Avem câteva rezervări pentru acest pachet şicu siguranţă vom mai primi rezervări pen tru acesta până pe 8martie." Celelalte hoteluri de cinci stele nu au răspuns până laînchiderea edi ţiei solicitării ZF cu privire la pa chetele de 8martie şi încasările pe care le aşteaptă.

Anual, restaurantele şi sălile de eve nimenteale hotelurilor de cinci stele aduc aproape jumătate din încasările totale obţinute de aceste unităţi decazare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO