Mediafax.biz Exclusiv

Nicolae Badea, şeful clubului Dinamo, stă încă doi ani în boardul Orange

Nicolae Badea, şeful clubului Dinamo, stă încă doi ani în boardul Orange

Autor: Adrian Seceleanu

29.06.2011, 19:20 813

Omul de afaceri este acţionar alOrange de 15 ani, respectiv din momentul înfiinţării companiei înanul 1996 sub numele MobilRom, şi are în continuare un pachetminoritar de acţiuni la companie.

Acţionarul majoritar este grupulFrance Telecom, cu 96,8% din acţiuni.

Potrivit deciziei luate de AGAOrange în şedinţa din 26 mai care a durat - conformprocesului-verbal - o oră şi 49 de minute, administratoriicompaniei în următorii doi ani vor fi Andrei Chirică, PavolLancaric, Nicolae Badea, Dominique Marcel Andre Garnier, BertrandMarie du Boucher, Andreas Stefan Wetter şi Herve Victor PascalPierre-Marie Labbe.

Andrei Chirică, preşedinteleconsiliului de administraţie al Orange România, a fost ministru alcomunicaţiilor în trei guverne (1990- 1994) şi director adjunct înDirecţia Generală a Poştelor şi Telecomunicaţiilor (din anul 1984).El a fost recrutat de Orange în 1997, an din care ocupă aceastăfuncţie.

Conform datelor din document,Brigitte Bourgoin - vicepreşedinte al France Telecom - şi-a datdemisia din consiliul de administraţie al OrangeRomânia.

Orange este cea mai mare companiede telefonie mobilă din România, cu afaceri de aproape un miliardde euro în 2010.În2009, compania a avut un profit net de 271 mil. euro.

Nicolae Badea este implicat în mai multeafaceri cu unul dintre cei mai bogaţi români, Gabriel PuiuPopoviciu.

Între cei doi au existat şi relaţii derudenie prin alianţă, ei fiind ginerii fostului demnitar comunistIon Dincă, supranumit Dincă "Te-Leagă".

Cele două fete ale lui Dincă, Doina (soţialui Popoviciu) şi Liliana (fosta soţie a lui Badea), erau ofiţeride contraspionaj, activând la Academia din Băneasa, la secţiadialecte arabe, potrivit ProSport.

Printre afacerile în care sunt implicaţiBadea şi Popoviciu se numără restaurantele Pizza Hut şi unităţilede livrare la domiciliu PHD, reţeaua de tip fast-food KFC,brutăriile Paul şi unele proiecte imobiliare.

Înainte de 1990 Nicolae Badea a făcut partedin echipa de management a Institutului pentru Tehnică de Calcul(ITC) - instituţie fondată în 1967 şi care a jucat un rol-cheie îndezvoltarea industriei de profil.

Mai mulţi directori care au lucrat înperioada comunistă la ITC au devenit după 1989 antreprenori saumanageri de top în industria locală de IT&C. Printre ei senumără Dan Roman (în prezent director general al Kapsch România),Vasile Baltac (proprietar al grupului de firme IT SoftNet), DanBedros (fost preşedinte al Alcatel) sau Silviu Hotăran (fost şef alMicrosoft România, în prezent manager al unei firme detraining).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO