Mediafax.biz Exclusiv

„Nu mai suntem nevoiţi să aducem bani de acasă“

Autor: Mirabela Tiron

14.06.2011, 17:28 120

Lazăr nu aprecizat valoarea cifrei de afaceri din primele cinci luni deactivitate, însă în primul trimestru complexul a raportat afaceriîn scădere cu 5%, până la circa 570.000 de euro.

"Am ajuns la un nivel încare nu mai scădem, ci ne menţinem la nivelul de anul trecut. Nusuntem nevoiţi să aducem bani de acasă pentru businessul hotelier,ci chiar reuşim să mai punem ceva deoparte, adică vorbim de profit,chiar dacă unul mic", a declarat Octavian Lazăr.

Pachetul majoritar de acţiuni la complexulCaro, care s-a dezvoltat începând cu anul 1999, este deţinut defamilia Lazăr, cu peste 60% din titluri, alături de un partenerfrancez, cu circa 30%, dife renţa fiind în posesia altor acţionariminoritari.

Complexul hotelier Caro din Capitală ceoperează 216 camere clasificate la două, trei şi patru stele a avutanul trecut o cifră de afaceri de 2,6 mil. euro, în scădere cu37,5% comparativ cu 2009.

Anul acesta, familia Lazăr plănuia săinvestească în dezvoltarea unui centru spa în in teriorulhotelului, dar şi în dezvoltarea unui restau ant, suma alocatăpentru aceste proiecte şi data la care se aşteaptă finalizareanefiind precizate.

"Chiar dacă economia a revenit pe creştere,suntem încă în conservare, planurile de dezvoltare a unui centruspa şi de modernizare rămânând doar la nivel de idei."

Segmentul de cazare generează 57% dinveniturile totale ale hotelului, în timp ce parteafood&beverage a adus 20%, iar restul de încasări a provenit dinalte activităţi, potrivit declaraţiilor anterioare ale directoruluigeneral.

"Oferta de cazare este în creştere înBucureşti, însă cererea nu creşte cu acelaşi ritm. În acestecondiţii, fiecare încearcă să se conserve cât mai bine".

Capacitatea de cazare a Bucureştiului arputea creşte anul acesta cu aproape 290 de camere, adică cu 2,5%,dacă hotelurile Europa Royale din zona Unirii, Marshall dinDorobanţi, Carol I din Piaţa Rosetti şi unitatea de cinci stelePremier Palace din apropierea stadionului Ghencea îşi vor deschideuşile clienţilor, aşa cum anunţă investitorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO