Mediafax.biz Exclusiv

Olive, Dacia: În România există acum o adevărată cultură auto

Autor: Bogdan Alecu

21.12.2011, 13:30 384

"În România există acum o adevărată cultură auto, ştim aici să proiectăm şi să fabricăm maşini, cutii de viteze şi motoare, ceea ce nu este deloc simplu..În România există o tradiţie în proiectarea şi fabricarea de maşini", a spus Olive.

El a adăugat că producătorul dispune în România de toate elementele, de la design la comercializare, "toate elementele componente pentru a proiecta şi vinde maşini".

Automobile Dacia este una dintre cele mai valoroase zece companii din România, cu afaceri de 2,7 mld. euro în 2010.De asemenea, compania este şi cel mai mare exportator local.

Până în prezent Renault a investit pe piaţa locală peste 1,7 miliarde de euro şi a menţinut un nivel al investiţiilor anuale de 140-150 milioane de euro, potrivit lui Jérôme Olive.

Piaţa auto a scăzut în primele 11 luni cu 7,1% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, la 103.314 unităţi, iar livrările de autoturisme au înregistrat un declin de 10,5%, la 89.032 unităţi, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Topul celor mai vândute autoturisme este condus de Dacia, cu 29.426 unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO