Mediafax.biz Exclusiv

Pedersen & Partners: România are cel mai mare bazin de talente manageriale din Europa Centrală şi de Est

25.01.2011, 15:15 68

În momentul defaţă, România a trimis în afară circa 2.000 de manageri, dintrecare cei mai mulţi lucrează în Europa, în ţări precum Anglia,Franţa, Austria, Germania sau Polonia.

Chiar dacă transferul se face într-o ţarămai mică sau incomparabil mai puţin dezvoltată decât marile pieţeeconomice europene, Rasmussen spune că vorbim, în orice caz, despreo validare a competenţei românilor din poziţii demanagement.

În afară de managerii care lucrează lacompanii din Europa, mulţi români cu poziţii de conducere au fostangajaţi în Statele Unite ale Americii, în Canada sauRusia.

La rândul lui, George Butunoiu, managingpartner al companiei de executive search George Butunoiu Ltd.,spune că aproape toţi managerii români care ajung în firme din alteţări au fost selectaţi după ce au lucrat mulţi ani la filiala dinRomânia a companiei respective.

"99% dintre managerii români care ajung pepoziţii importante la firme din străinătate sunt trimişi prinfiliala din România a firmei respective, după ce au lucrat mulţiani în firma respectivă, au avut o ascensiune constantă şi auconfirmat că sunt compatibili cu modelul corporatist central",explică Butunoiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels