Mediafax.biz Exclusiv

Piaţa apelor minerale valorează 300 mil.euro, spun acţionarii Azuga Waters

24.01.2011, 12:59 55

Soţii Violetaşi Valerii Moraru deţin în prezent grupul Azuga Waters, după ce auvândut în urmă cu doi ani afacerea cu bere companiei UrsusBreweries, ţinta lor pe următorii cinci ani fiind controlula 8% din piaţa apelor minerale, dar şiintrarea pe segmentul sucurilor.

Anultrecut, Azuga Waters avut afaceri de peste 5 milioane euro,proprietarii mizând pe o creştere spectaculoasă, la 12 milioaneeuro, în 2011.

"Anultrecut au existat trei luni de şoc (cauzate de scăderea salariilorbugetarilor şi majorarea TVA de la 19% la 24% - n.red.), însă pefinal de an lucrurile s-au revigorat puţin.De aceeacred că în 2011 va fi mai bine", a declarat Violeta Moraru pentruZiarul Financiar.

Firmadeţine şi 80% din Perla Covasnei, brand pentru care a inauguratsăptămâna trecută o fabrică în localitatea Catalina (judeţulCovasna), care a necesitat fonduri de 5 mil. euro.

Având învedere evoluţia mai bună de la finele anului trecut, firma seaşteaptă în acest an la o cifră de afaceri de 50 milioane lei (12mil. Euro), susţinută şi de continuarea dezvoltăriibusinessului.

Planulpe cinci ani al proprietarilor este o cotă de 8% pe piaţa apelorminerale şi un loc în top cinci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO