Mediafax.biz Exclusiv

Piaţa auto locală va stagna în acest an, undeva la 106.000 autoturisme, crede şeful M Car Trading

Autor: Bogdan Alecu

10.05.2011, 12:13 159

"Anulacesta probabil se vor casa între 100.000 şi 130.000 de maşinivechi în cadrul programului "Rabla", deci se va permite achiziţia aaproximativ 30.000 de autoturisme noi, echivalentul a o treime dinpiaţă, deci aproape jumătate comparativ cu anul trecut", asubliniat Antor.

Înprimele trei luni ale anului, M Car Trading acomercializat peste 200 de autoturisme, încreştere cu 17% faţă de perioada similară a anuluitrecut.

În 2010,compania a vândut în România aproape 1.000 de autoturisme marcaMitsubishi, în scădere cu 30% faţă de anul anterior, şi aînregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 26,3 milioane deeuro, în scădere cu 10% comparativ cu anul anterior.

M CarTrading are în portofoliu şi maşini electrice, Antor precizând căexistă interes pe piaţă pentru acest tip de autovehicule, cele maiactive fiind firmele de curierat, cele din domeniul energieielectrice şi cele din domeniul distribuţieide combustibili.

"Noisuntem în discuţii cu mai mulţi clienţi care vor achiziţiona pestezece maşini electrice i-MiEV. Toate aceste comenzi se vorconcretiza într-un număr mai mare sau mai mic în funcţie defacilităţile acordate de Guvern. Noi iniţial nu ne aşteptam la unasemenea potenţial. Estimam vânzări mai mici de cinci unităţi înacest an", a spus Daniel Antor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO