Mediafax.biz Exclusiv

Piaţa creditelor de consum ar putea reveni la nivelul dinainte de criză abia în 2013-2014, estimează şeful Cetelem

Autor: Ciprian Botea

22.11.2011, 00:00 65

"Piaţa este încă foarte jos comparativ cu nivelul de dinainte de criză. Noi am reuşit să creştem peste media pieţei pentru că partenerii noştri din retail şiau extins reţelele şi pentru că am încheiat parteneriate noi. Totodată am început să promovăm din nou creditele după ce în 2009 am renunţat la campaniile de publicitate.", a spus Zeitoun.

În cazul Cetelem, cele mai multe finanţări sunt acordate pentru achiziţia de electrocasnice, urmate de creditele pentru cumpărarea de mobilier şi articole de mobilier.

Şeful companiei mai spune că şi refinanţările de credite se vând foarte bine ca rezultat al eliminării de anul trecut a comisionului de rambursare anticipată la împrumuturile pentru populaţie.

"Noile reglementări de pe piaţă au o contribuţie pozitivă. Ordonanţa 50 a favorizat transparenţa pe piaţă şi a încurajat procesul de refinanţare, iar măsurile privind limitarea creditului în valută sunt de asemenea bine-venite deoarece mulţi clienţi nu măsoară neapărat riscul valutar înainte să se împrumute.", apreciază Zeitoun.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO