Mediafax.biz Exclusiv

Piaţa de medicamente a crescut cu 9,2% în anul calendaristic 2011, spun nemţii de la ANZAG

22.02.2012, 14:15 222

Cele mai recente date arată că valoric piaţa de profil se ridică la aproximativ 2,5 mld. euro, în creştere cu 11,5% anul trecut, iar cei mai importanţi jucători din distribuţie sunt Mediplus (parte a grupului A&D Pharma), Farmexpert, Farmexim, Polisano, Fildas, Europharm Distribuţie, ADM Farm şi alţii.

"Farmexpert DCI SA şi-a consolidat poziţia a doua în topul distribuitorilor de medicamente cu o cotă de piaţă de 14,8%", se mai arată în raportul ANZAG.

Potrivit datelor pe site-ul Farmexpert, compania a avut în 2010 o cotă de piaţă de 14,1%. Compania a fost fondată în 1996 de Eugen Banciu, care a vândut zece ani mai târziu un pachet de 60% către grupul ANZAG. În prezent, Banciu păstrează 40% din titluri

Acţionarii din spatele distribuitorilor dezvoltă de obicei şi reţele de farmacii. Fondatorul Farmexpert deţine jumătate din acţiunile reţelei Dona, afacere în care este partener cu Nicu Nistor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO