Mediafax.biz Exclusiv

Piaţa de termopane ar putea stagna în 2012, spune directorul Gealan România

Autor: Andreea Neferu

01.03.2012, 15:56 206

"În 2012 mizăm pe o menţinere la acest nivel (de 450- 500 mil. euro - n. red.), în contextul în care ne situăm la jumătate faţă de vârful din 2008", explică Vlaicu.

Înainte de criză, piaţa pe care activează şi Gealan era de două ori mai mare, ridicându-se la peste un miliard de euro.

Compania a avut anul trecut afaceri de circa 32 de milioane de euro, în scădere cu circa 11% faţă de anul anterior, în contextul în care 2011 a fost al treilea an consecutiv în care piaţa materialelor de construcţii s-a contractat.

Gealan deţine o fabrică în Bucureşti, cu o capacitate de producţie de 12.000 de tone de profile anual.

"Anul trecut nu am lucrat la capacitate maximă, ci la circa 80% din potenţial. Vorbim de un business în care sezonalitatea dictează tendinţele, astfel că vârful pentru noi este reprezentat de perioada august-octombrie.", spune Vlaicu.

Gealan avea în plan în urmă cu câţiva ani relocarea fabricii din Bucureşti în judeţul Giurgiu, precum şi dublarea capacităţii de producţie în urma unei investiţii de 10 milioane de euro, potrivit informaţiilor ZF, însă criza a dat peste cap aceste planuri, cel puţin pentru perioada următoare.

"Relocarea fabricii e deocamdată amânată pe termen nedeterminat. Planurile privind relocarea există în continuare, ştim ce avem de făcut, însă rămâne de văzut în cât timp le vom relua."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO