Mediafax.biz Exclusiv

Primăria Cluj-Napoca amână stabilirea băncii pentru creditul de 600 mil. lei

Autor: Laurentiu Cotu

06.12.2010, 19:29 11

Primăria anunţase iniţial că discuţiile se vorfinaliza în cursul zilei de ieri (nr. curent), când vor fi făcutepublice informaţii despre banca care va acorda acest credit,comisioane sau durata creditului. Primăria din Cluj intenţ ioneazăsă contracteze un credit de 600 mil. lei (circa 142 mil. euro)pentru deconturi la toate investiţiile planificate sau în curs dederulare, CEC şi BCR fiind cele două bănci care au depus ofertepentru această finanţare.

Acesta este unul dintre cele mai mariîmprumuturi bancare atrase de o municipalitate în ultimavreme.

Principalele investiţii anunţate de primăriaCluj-Napoca sunt construirea sălii multifuncţionale de sport,realizarea centrului Transilvania, care va găzdui Filarmonica,reabilitatrea liniei de tramvai şi a parcului central, modernizareade străzi şi reabilitarea termică a unor clădiri, reabilitarea deşcoli şi grădiniţe, construirea de parcăriauto.

Primăriile şi consiliile judeţene au luat anultrecut şi în perioada ianuarie-martie 2010 credite de peste 1,4mld. lei (circa 360 mil. euro), patru primării de sectorîmprumutând doar în ianuarie echivalentul a 200 mil. euro, aratădatele publicate pe e-licitaţie.ro.

De exemplu, Primăria Sectorului 1 a împrumutatîn ianuarie 298 mil. lei (circa 70 mil. euro) de la BCR, acestafiind cel mai mare credit acordat de la începutul lui 2009încoace.

Împrumutul reprezintă un sfert din bugetul decirca 1,2 mld. O parte din aceste credite sunt încă în aprobare laMinisterul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO