Mediafax.biz Exclusiv

Primăria Cluj-Napoca vrea să construiască un centru cultural estimat la 336 milioane lei

Autor: Dornescu Ioan Valeriu

22.02.2011, 16:25 16

Conform unui anunţ de intenţie publicat de instituţie, dataprevăzută pentru începerea procedurilor de atribuire a contractuluipentru construcţia sediului Filarmonicii este 15 aprilie.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii instituţiei au precizatcă valoarea estimată a contractului din acest anunţ include şifinanţarea altor obiective, care vor fi stabilite în lunamartie.

"La 5 martie un juriu internaţional va analiza ofertele depusede mai multe firme de arhitectură şi o va stabili pe ceacâştigătoare", au afirmat reprezentanţii primăriei.

Astfel, proiectul final ar putea cuprinde şi o zonă de parcări,săli expoziţionale, o bibliotecă, dar şi o clădire de birouri sauun hotel.

"Pentru restul proiectului se va încerca atragerea unorinvestiţii private, prin noua lege a parteneriatelor de tippublic-privat", au mai spus reprezentanţii instituţiei.

Primăria Cluj-Napoca a anunţat în 2008 că intenţionează săcontracteze lucrări de construcţie a clădirii în care va funcţionaFilarmonica de Stat Transilvania Cluj, proiect cu o valoareestimată de până la 64,3 milioane de lei, neconcretizat însă pânăîn prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO