Mediafax.biz Exclusiv

Profitul Astra Vafoane Călători a coborât anul trecut la 10% din valoarea din 2010, estimează Valer Blidar

Autor: Mirabela Tiron

15.02.2012, 12:34 105

"Profitul s-a redus semnificativ anul trecut, cred că a ajuns la 10% din valoarea profitului pe 2010", a declarat omul de afaceri Valer Blidar, care controlează Astra Vagoane Călători, el menţionând însă că firma producătoare de vagoane rămâne, cu toate acestea, cea mai profitabilă dintre toate companiile la care deţine acţiuni.

În 2010 firma a avut o cifră de afaceri de 189 de milioane de lei (45 mil. euro) şi un profit de 55,4 milioane de lei (13 mil. euro) la un număr de 924 de angajaţi.

Blidar mai deţine pe lângă compania Astra Vagoane Călători şi firmele Astra Vest, Sirv Titu, fabrica de marmură Marmura Bucureşti, Tristar Bucureşti şi Banca Feroviara.

Anul trecut în noiembrie omul de afaceri susţinea că a început să caute business în America de Sud după ce pieţele nord-africane şi cele europene pe care livra vagoane s-au prăbuşit.

Recent, el a câştigat un contract de 100 mil. euro în urma unei licitaţii organizate în Brazilia de una dintre cele mai mari companii din lume, Vale.Compania din Arad va livra aproape 100 de vagoane de călători.

"Acest contract ne dă de lucru după ce pieţele pe care livram s-au prăbuşit. Eu m-am născut optimist, aşa că văd o creştere a afacerilor după ce 2011 a fost cel mai prost an pe care l-a avut Astra Vagoane Călători", a spus Blidar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO