Mediafax.biz Exclusiv

Proprietarii Cazarmei U din Timişoara vor să construiască primul hotel de cinci stele din oraş

Proprietarii Cazarmei U din Timişoara vor să construiască primul hotel de cinci stele din oraş

Autor: Mirabela Tiron

08.09.2011, 19:57 422

Cazarma U, cunoscută şi sub numele de Cazarma Viena, este una dintre cele mai vechi clădiri din Timişoara, situată chiar în centrul oraşului.

"Se poartă discuţii în vederea dezvoltării unui hotel de cinci stele, care să fie afiliat la un grup hotelier internaţional. Pentru că actuala clădire a cazarmei U nu poate fi folosită ca hotel, s-a luat în calcul construcţia unui corp nou de clădire pe o latură a cazarmei, ce va necesita o investiţie de circa 15 milioane de euro", a declarat Lucian Marinescu, senior associate al companiei de consultanţă hotelieră Trend Hospitality, care poartă discuţiile în vederea afilierii viitorului hotel de cinci stele.

Pe lângă construcţia unui hotel de cinci stele, se ia în calcul dezvoltarea unor spaţii comerciale şi de birouri, investiţia totală în acest proiect fiind estimată la 30 de milioane de euro, potrivit lui Lucian Marinescu.

În prezent nu s-au demarat lucrările de construcţie, proiectul fiind în faza de fundamentare a investiţiei şi a studiilor de fezabilitate.

Oficialii companieiCerealcom Timiş nu au răspuns până la închiderea ediţiei solicitării ZF pentru a oferi mai multe informaţii.

Fosta Cazarmă U, cu o suprafaţă construită desfăşurată de 8.000 de metri pătraţi, a fost vândută de către Primăria Timişoara printr-o licitaţie în 2007 şi câştigată de lituanienii de la Europa Group, care deţin hotelul Royale din Piaţa Unirii din Capitală.

După ce au plătit 11 milioane de euro, lituanienii, care vizau dezvoltarea de spaţii de birouri şi comerciale şi a unui hotel, au vândut spaţiul pentru doar 8 milioane de euro companiei Cerealcom Timiş în 2009.

Intenţia de a dezvolta un hotel de cinci stele a fost făcută publică de către oficialii Cerealcom Timiş încă din 2009.

"În Timişoara nu există niciun hotel de cinci stele, deşi este un oraş care permite o astfel de unitate pentru care ar exista cerere", a spus Lucian Marinescu.

În Timişoara capacitatea de cazare se ridică la 3.300 de locuri în aproape 1.700 de camere hoteliere, majoritatea fiind clasificate la trei şi patru stele, potrivit datelor de la Ministerul Turismului şi Dezvoltă rii Regionale.

Compania Cerealcom Timiş SA a fost înfiinţată în anul 1997. Anul trecut compania a obţinut o cifră de afaceri de 40,5 milioane de lei (9,6 milioane de euro) şi un profit de 3,2 milioane de lei (770.000 euro), la un număr de 66 de angajaţi, arată datele de pe Ministerul de Finanţ e.

Compania este deţinută cu un pachet de acţiuni de 99,9% de către Maria Simcelescu (din Brezoi, jud. Vâlcea). Ea mai deţine în Timişoara hotelul de patru stele Excelsior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24