Mediafax.biz Exclusiv

RCS&RDS a contractat două credite sindicalizate, de 206 milioane de dolari şi 125 milioane euro

RCS&RDS a contractat două credite sindicalizate, de 206 milioane de dolari şi 125 milioane euro

Autor: Ovidiu Tempea

08.03.2011, 15:43 400

La creditul sindicalizat de 206 milioane de dolari au participatING Bank NV, Unicredit Bank Austria AG, Raiffeisen BankInternational AG, Royal Bank of Scotland NV şi BRD- Groupe SociétéGénérale, în calitate de aranjori mandatari principali, respectivING Bank NV în calitate de agent de credit şi co-ordonator şi agentpentru garanţii.

Pentru acest credit, Cable Communications Systems Olanda,acţionarul majoritar al companiei de comunicaţii, a constituit înfavoarea ING Bank o garanţie reală mobiliară de rang doi asupraunui număr 215.252.727 acţiuni, reprezentând 51% din capitalulsocial al RCS & RDS.

Garanţia acoperă o suma maximă de plată de 278 milioanedolari.

În cazul creditului de 125 de milioane de euro, sindicalizarea afost realizată de Fortis Bank SA/NV Bruxelles Sucursala Bucureşti,Royal Bank of Scotland PLC şi Unicredit Ţiriac Bank în calitate dearanjori mandataţi principali, respectiv Unicredit Bank AG,sucursala Londra, în calitate de agent de credit şi UnicreditŢiriac Bank în calitate de agent pentru garanţii.

Împrumutul este garantat tot de Cable Communications SystemsOlanda cu garanţie de rang întâi constituită în favoarea UnicreditŢiriac Bank asupra unui număr 42.206.417 acţiuni, reprezentând 10%din capitalul social al RCS&RDS, şi cu o garanţie de rang doipentru 21.103.209 acţiuni, reprezentând 5% din capitalulRCS&RDS.

Garanţia la acest credit acoperă o suma maximă de plată de 162,5milioane euro.

Potrivit unor surse din piaţă, RCS&RDS ar avea scadenţe pânăîn vară pentru credite în valoare de peste 200 de milioane dedolari.

Ziarul Financiar a publicat recent informaţia potrivit căreiaRCS&RDS negociază preluarea UPC România, principaluluicompetitor de pe piaţa seviciilor de televiziune prin cablu şiinternet.

Cu o reţea care acoperă peste 200 de oraşe, RCS&RDS esteunul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa serviciilor deteleviziune prin cablu şi prin satelit, telefonie fixă şi mobilă.Operatorul şi-a început activitatea în urmă cu 15 ani şi esteprezent şi pe pieţele din Ungaria, Cehia, Slovacia, Croaţia şiSerbia.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, CableCommunications Systems Olanda deţine 88.902434 % din acţiunileRCS&RDS, iar un pachet de 5.039715 % este deţinut chiar decompanie, după procesul de răscumpărare de acţiuni.

Teszari Zoltan este cel mai mare acţionar persoană fizică, avândo participaţie directă de 2.028447 %, restul pachetului de acţiunifiind deţinut de alte 16 persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO