Mediafax.biz Exclusiv

Romaqua şi-a propus un avans de 15% al afacerilor în acest an

Autor: Ioana David

01.03.2011, 13:05 51

În 2009,Romaqua a înregistrat o cifră de afaceri de 532,2 milioane lei(125,8 mil. euro), în timp ce rezultatul pentru anul trecut arputea urca la 622 milioane lei (147 mil. euro). În schimb,volumele vândute de companie au avut un declin de4%.

"În 2008 s-a anunţat criza. Noi am avut creşteri. În 2009 acontinuat, dar noi am rămas pe plus.

În 2010, când toată lu mea începea să iasă din criză, noiam avut primul an de recul de 4%. Nu e mult. Îl putem refaceoricând, dar ca să ajungem aici trebuie să refacem o parte dincondiţiile economice din primul semestru al anului 2010", adeclarat Nicolae Palfi, care deţine 31% din acţiunilecompaniei.

Dar, dacă în 2010 apar semnele de revenire economică, elvorbeşte inclusiv despre posibilitatea reluăriiinvestiţiilor.

"Mă refer la investiţiile mari pentru că investiţii mici ammai făcut.Ne punemproblema dublării capacităţii fabricii de bere, dublare la care seadaugă şi o linie de îmbuteliere la sticlă. La volumele actuale,dacă am fi avut sticlă nu am fi avut ce îmbutelia. Anul trecut amatins 83% din capacitatea de producţie a fabricii. Acum aşteptăm olinie de îmbuteliere apă minerală naturală plată la cinci - şaptelitri şi alte investiţii de completare", a spus Palfi.

El aprecizat că investiţiile s-ar putea ridica la 11-12 milioaneeuro.

Înportofoliul Romaqua intră brandul Borsec, berea Albacher, dar şisucurile Cico sau Brifcor, mărci relansate de producătorulromân.

Pe piaţaapelor minerale Romaqua s-a bătut în ultimii ani în principal cuCoca-Cola (Dorna şi Izvorul Alb) şi European Drinks (IzvorulMinunilor). În ultimul an, pe piaţa de 300 de milioane de eurodominată de antreprenori români au mai intrat proprietarii TuborgRomânia (cu Bilbor), foştii acţionari ai Bere Azuga (cu AzugaWaters) şi Jean Valvis, creatorul brandului Dorna, care a ieşitacum pe piaţa cu Aqua Carpatica.

"Suntempe o piaţă liberă, unde oricine este bine venit. În condiţiile încare se joacă corect vedem cine este mai bun", a concluzionatacţionarul Romaqua.

Acţionarul majoritar al Romaqua este Octavian Creţu, care areo participaţie de 60%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO