Mediafax.biz Exclusiv

Rompetrol are ca obiectiv identificarea unor rute de export, după extinderea Petromidia

Autor: Roxana Petrescu

04.01.2012, 15:10 93

"Ucraina şi Turcia vor fi pieţe de export cheie", a precizat Dmitry Grigoryev, directorul financiar al Rompetrol.

În al treilea trimestru din 2012 capacitatea rafinăriei Petromidia, singura unitate de rafinare din România localizată la malul mării, va fi mărită la 5 mil. tone, acesta fiind cel mai mare proiect de investiţii derulat de kazahi la Rompetrol.

Odată cu extinderea rafinăriei, atenţia companiei se va concentra pe identificarea unor rute de export, în contextul în care piaţa locală nu promite evoluţii surprinzătoare în viitorul apropiat.

Piaţa din Turcia a fost deja abordată de Rompetrol prin deschiderea unei reprezentanţe în cursul anului trecut, aceasta fiind una dintre cele mai atractive pieţe pentru orice business datorită populaţiei tinere şi numeroase, dar şi pe fondul creşterii economice foarte mari.

În al treilea trimestru al anului trecut Turcia a înregistrat o creştere economică de 8,2%, a doua ca mărime după China, iar în primele nouă luni 9,6%.

În ceea ce priveşte consumul de carburanţi, dacă de exemplu la nivelul României cererea ar urma să crească cu 9% până în 2020, în Turcia este estimată o creştere de 21%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO