Mediafax.biz Exclusiv

Şeful Carrefour: Intrarea în insolvenţă şi închiderea magazinelor mic.ro reprezintă un semnal, piaţa locală de retail este dificilă

Autor: Cristina Rosca

04.04.2012, 13:43 454

Reţeaua de magazine mic.ro, deţinută de omul de afaceri Dinu Patriciu, a închis toate cele 800 de unităţi deschise şi a intrat în insolvenţă.

"Este un eveniment care trage un semnal de alarmă: piaţa locală este una dificilă", spuneMelchior de Polignac.

Totuşi, Carrefour a pariat anul trecut pe un nou format de magazine, cele de proximitate, în parteneriat cu compania locală Angst, care a preluat franciza Carrefour Express. În opinia şefului retailerului francez, în ciuda crizei, românii nu au rărit vizitele în magazine.

"Există o tranziţie dinspre comerţul tradiţional spre cel modern. Conform ultimelor date GfK, comerţul modern este evaluat în 2011 la 48% şi cel tradiţional la 52% din totalul comerţului din România. În Bucureşti, ponderea comerţului modern este de 76%, iar a celui tradiţional de 24%. Ce este sigur este faptul că acesta din urmă nu va dispărea şi nici nu trebuie să dispară", spune Polignac.

Reţeaua de 24 de magazine Angst, toate în Bucureşti, urmează a fi remodelată şi redenumită până la finalul anului.

"După ce terminăm să ne extindem în Bucureşti, vom merge şi în provincie."

Pentru moment franciza a fost acordată doar către Angst, însă pe viitor Carrefour nu exclude şi alte colaborări.

"Nu ne grăbim să acordăm alte francize. Avem cereri, însă analizăm atent şi vom vedea pe viitor."

Francezul venit la conducerea Carrefour în 2011 spune că ar putea aduce în România şi magazinele de tip discount ale Carrefour, însă nu în viitorul apropiat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels