Mediafax.biz Exclusiv

Şeful pe HR al Microsoft pleacă la fostul angajator. În locul lui vine un executiv care a lucrat în Vodafone şi Coca-Cola

Şeful pe HR al Microsoft pleacă la fostul angajator. În locul lui vine un executiv care a lucrat în Vodafone şi Coca-Cola

Autor: Adelina Mihai

19.06.2011, 18:40 599

În locul său la Microsoft vine Vlad Bog,unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de HR din piaţă, care adezvoltat strategii de resurse umane în companii precum Vodafone,Coca- Cola sau DHL.

Bordea, care a lucrat de la finele lui 2009 în cadrul Microsoft,subsidiara locală a celui mai mare furnizor de software din lume, amai lucrat în cadrul Fresenius Medical Care România în perioada2005-2009, unde a fost întâi director de HR şi apoi director deoperaţiuni. El a preluat cea mai înaltă poziţie regională pe care aavut-o un român în cadrul acestei companii.

"Rolul meu este ca în zona EMEA să dezvolt întreaga afacere: săam grijă ca în ţările în care Fresenius nu este prezentă să intrecu serviciul de dializă şi să ajut la dezvoltare în ţările în careafacerile companiei sunt în fază incipientă, adică în toate stateleîn care nu există un business matur. E o funcţie de tipproject-based : odată ce dezvolt afacerea, o preia un generalmanager dinţararespectivă", a spus Bordea.

Fresenius NephroCare România este unul dintre cei mai marioperatori de pe piaţa serviciilor private de dializă, cu afaceri de24,4 mil. euro în 2009, în creştere cu 64% faţă de 2008.La nivel mondial, compania are afaceri de peste 12miliarde de euro, peste 2.700 de clinici de dializă şi peste 73.000de angajaţi.

Licenţiat în psihologie (Universitatea din Bucureşti) şi înŞtiinţe Administrative (Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj),Bordea a absolvit şi cursurile programului de MBA oferit deTiffinUniversity.

"Nu am birou fix. Voi sta câteva săptămâni înDubai, după care voi sta înArabia Saudită sau Maroc. Cert este că cel puţin o săptămână pelună voi sta în România. Mi-e greu să zic că poate n-o să mă maiîntorc niciodată în Microsoft, pentru că decizia mea a venit încontextul lecţiei învăţate de la Microsoft, aceea de a mă focusa pecarieră", a adăugat Bordea.

Ela mai spus că în perioada în care a fost la Microsoft, aproape unudin trei angajaţi a primit un rol nou, iar acest lucru s-aîntâmplat în proporţie mai mare (de 90%) în rândul echipei deleadership. Locul lui Bordea, de Country HR Lead al MicrosoftRomânia (poziţie creată la finele lui 2009, odată cu numirea sa înfuncţie), va fi ocupat de Vlad Bog, fostul HR Director pe diviziade Capability, Talent and Culture în cadrul operatorului telecomVodafone, po trivit unor surse din piaţă.

Bog a mai lucrat şi în cadrul Coca-Cola (din 1997 până în 2009),unde a ocupat funcţii precum HR Manager Adriatic& BalkansRegion sau Director Talent and Organi zational Capability la nivelregional.

Ela mai fost HR manager al companiei de curierat DHL WorldwideExpress timp de aproape trei ani şi recruitment manager în cadrulproducătorului de ţigarete JTI.

Absolvent al Facultăţii de Finanţe- Bănci din cadrul Academieide Studii Economice, Bog a urmat şi cursurile unui program demanagement al resurselor umane oferit deMiddlesexUniversity(Marea Britanie).

Microsoft România a avut anul trecut o cifră de afaceri de 29,7milioane de euro, în stagnare comparativ cu 2009, şi un profit netde 1,9 milioane de euro, în scădere cu aproape 56% faţă de 2009.Compania avea 271 de angajaţi la finele anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO