Mediafax.biz Exclusiv

Sonae Sierra: Nu mai suntem implicaţi în ParkLake Plaza

Autor: Cristi Moga

17.02.2011, 18:50 40

Cele două companii au anunţat în urmă cu treiani că vor construi îm preună cel mai mare mall din Bucureşti, cu osuprafaţă închiriabilă de 110.000 de metri pătraţi. Proiectul afost însă "ajustat" cu circa 40.000 de metri pătraţi şi ar urma săfie dezvoltat doar de către Caelum Development, care a anunţatrecent că va începe construcţia proiectului în vara acestuian.

"Sonae Sierra continuă discuţiile cu Caelumpentru analizarea unei posibile colaborări viitoare asupraproiectului (ParkLake Plaza - n.red.), în condiţiile în careînţelegerea din 2008 nu mai este valabilă. În momentul de faţă, nuexistă nicio înţelegere contractuală în ceea ce priveşte un posibilparteneriat", au precizat pentru ZF reprezentanţii SonaeSierra.

Potrivit datelor de la Arhiva de Garanţ iiReale Mobiliare, Sonae Sierra a acordat la sfârşitul anului 2007 unîmprumut de 16 milioane de euro firmei Caelum Development, creditgarantat cu terenul de 8,2 hectare de pe strada Liviu Rebreanu dincartierul bucureştean Titan, unde ar urma să fie dezvoltat mallulParkLake Plaza.

Printre viitorii chiriaşi ai mallului senumără hipermarketul Cora, Cinema City, operatorul Pure Fitness,retailerul de electrocnice Flanco sau parfumeriile Douglas,investiţia în realizarea acestui proiect fiind estimată la 250 demilioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO