Mediafax.biz Exclusiv

Tsamaz, OTE: Atingerea obiectivelor de către Cosmote România depinde de mai mulţi factori, printre care şi evoluţia economiei

23.12.2010, 13:07 19

Cosmote,numărul trei pe piaţa locală de telefonie mobilă, a înregistrat întrimestrul al III-lea venituri totale de 117,5 mil. euro, încreştere cu 8,5% faţă de anul precedent. Veniturile din servicii aucrescut cu 3,4%, iar profitul operaţional (EBITDA) a fost de 23,3mil. euro, în creştere cu 12% faţă de perioada similară de anultrecut.

Întrebat dacă marja de profitoperaţional a Cosmote România, de 20% din venituri în trimestrul alIII-lea, poate fi susţinută pe termen lung, Tsamaz a spus că"obiectivul companiei este să menţină şi să îşi îmbunătăţeascărezultatele financiare".

El a adăugat însă că nu poateface estimări pe termen lung. Tsamaz a participat la o întâlnire adirectorilor OTE cu analişti şi investitori.

La rândul lui, Kevin Copp,director financiar al OTE, a declarat cu privire la Cosmote că afăcut progrese inclusiv ca urmare a achiziţiei Zapp şi a integrăriioperaţiunilor operatorului, care a decurs conformplanurilor.

"Pe piaţa de telefonie mobilă aexistat o mişcare spre cartelele prepay, iar Cosmote a câştigat dinaceastă tendinţă, inclusiv din punctul de vedere alprofitabilităţii" a mai spus Copp.

Una dintre priorităţile OTEpentru companiile sale din România în 2011 este întărireacolaborării dintre Romtelecom şi Cosmote.

"Cred că unul dintreobiectivele-cheie pentru 2001 este ca Romtelecom şi Cosmote săexploreze mai profund modalităţi de a colabora mai bine. Cele douăcompanii trebuie să abordezecoordonat piaţa. Este un obiectiv pe caresuntem foarteconcentraţi", a declarat Copp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24