Mediafax.biz Exclusiv

Un furnizor al Samsung angajează încă 450 de oameni la Oradea

Un furnizor al Samsung angajează încă 450 de oameni la Oradea

Autor: Laurentiu Cotu

30.01.2011, 18:52 345

Având suprafaţa totală de peste 30.000 mp,noua fabrică produce deja DVD-uri Blue Ray şi sisteme home theatrepentru gigantul Samsung Electronics. Construcţia propriu-zisă afabricii a început în luna februarie 2010 şi a fost finalizată înluna iulie, când unitatea şi-a începutactivitatea.

"În noua fabrică au fost instalate liniile deasamblare, injecţie mase plastice, ştanţare a metalelor la rece şisisteme de producere matriţe. În fabrică producem sisteme hometheatre Samsung de la zero, începând cu fabricarea carcaseimetalice şi plastice şi până la asamblarea produsului finit'', adeclarat pentru ZF Transilvania Lee Jae Uck, preşedintele ShinheungElectronics din România.

Ajung la 900 de angajaţi

Potrivit conducerii companiei sud-coreene,veniturile bugetate pentru fabrica din România se ridică în acestan la circa 40 mil. euro, iar numărul de angajaţi va creşte de la450 de persoane în prezent la peste 700 până la finalul anului.Estimările pentru anul 2012 prevăd venituri de 60 mil. euro şi oechipă de peste 900 de angajaţi.

Preşedintele Samsung Ungaria Jang Siho,prezent săptămâna trecută la inaugurarea oficială a fabriciisud-coreene din Oradea, a apreciat capacitatea companiei Shinheungde a deveni cel mai important furnizor pentru Samsung. CompaniaShinheung Electronics din Bihor face parte din ShinheungElectronics.

LTD din Corea de Sud, unul dintre principaliifurnizori ai Samsung, producător de piese din mase plastice pentruaparatura electrică şi electronică. Shinheung Electronics Româniaeste prima din cele 21 de companii care au concesionat teren înparcul industrial Eurobusiness din Oradea.

Investiţii de 50 mil. euro înparc

Printre oficialităţile prezente săptămânatrecută la inaugurarea fabricii Shinheung din judeţul Bihor s-aunumărat primul-ministru al României în perioada 2004-2008 CălinPopescu- Tăriceanu, primarul oraşului Oradea Ilie Bolojan,viceprimarii municipiului, preşedintele Consiliului Judeţean BihorRadu Ţârle şi subprefectul Cristian Bitea.

Tăriceanu a sprijinit investiţ ia sud-coreeanăde la Oradea în perioada cât a fost primministru, când prin douăhotărâri de guvern câteva sute de hectare de teren au fosttransferate în proprietatea municipalităţ ii Oradea. O parte dinsuprafaţă a fost folosită pentru înfiinţarea parcului industrialEurobusiness, unde a fost atrasă şi investiţia celor de laShinheung, iar o altă parte pentru retrocedarea în natură cătrefoştii proprietari. Tăriceanu a subliniat efectul pozitiv pe carecompania Shinheung l-a avut în dezvoltarea parcului industrial dinOradea, cât şi la nivel local, prin locurile de muncă create,susţinând astfel dezvoltarea economieilocale.

Printre investitorii străini atraşi deoportunităţ ile parcului de la Oradea se numără şi companiileDecoletaje&Conjuntos, Auxim, Microrom, Zucchetti, Plexus, FaistMecatroniks.

Investitorii locali sunt Congips, Perind,Simbac, Tamira Pan, Vest Euro Marketing, Rozoti Prod Com, CarbentaCom, Elisis, Ekobyo, Anander, Hexi Prod, Marah Transport, PremiumPart. Parcul industrial Eurobusiness Oradea are o suprafaţa totalăde peste 121 de hectare, până în prezent fiind ocupate 38 dehectare. Investiţiile realizate în acest parc se ridică la 50 mil.euro, totodată fiind create circa 1.500 de locuri de muncă.Proprietarul este municipalitatea Oradea, iar administrator estecompania Eurobusiness Parc Oradea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24