Mediafax.biz Exclusiv

UniCredit CA IB: În ultimele luni s-a întrevăzut un început de revenire a preţurilor şi a interesului investitorilor străini pe bursă

02.02.2011, 14:01 12

Unicredit CAIB a ocupat poziţia secundă în topul brokerilor dela BVB, intermediind tranzacţii de 321,9 milioanelei.

"Profilul nostru a fost întotdeauna să lucrăm cu investitoriinstituţionali, de aceea noi performăm cel mai bine pe o piaţă câtmai lichidă şi cât mai mare. În ultimele luni s-a întrevăzut unînceput de revenire a preţurilor şi a interesului investitorilorstrăini. Din tranzacţiile intermediate pe Fondul Proprietatea circa95% au fost cumpărări, ceea ce ne-a bucurat cel mai mult", aprecizat Giugiumica.

Ascensiunea UniCredit CA IB Securities pe bursă s-a bazat peatragerea marilor fonduri străine de investiţii.

Brokeriifirmei au realizat primele tranzacţii mari încă din luna decembriecând au cumpărat pentru clienţi străini pachete de acţiuni BRD depeste 60 mil. lei de la SIF Muntenia.

UniCredit s-a aliat în vara anului trecut cu KBC Securities România pentru a câştiga mandatul deintermediere a listării Fondului Proprietatea la Bursă, însă aupierdut în faţa consorţiului format din RaiffeisenCapital&Investment, ING Bank şi BRD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO