Mediafax.biz Exclusiv

Vacanţa la schi, de trei ori mai ieftină în prima săptămână după revelion

Vacanţa la schi, de trei ori mai ieftină în prima săptămână după revelion

Autor: Mirabela Tiron

22.12.2010, 17:56 25

Hotelul de trei stele Pantex din Poiana Braşovîşi promovează pe site-ul de rezervări internaţionale booking.com"oferta specială" pentru revelion. Tariful pentru patru nopţi decazare în perioada 29 decembrie-2 ianuarie este de 520 de euro, deaproape trei ori mai mare faţă de tariful pentru un sejur cuaceeaşi durată în prima săptămână de după AnulNou.

"Diferenţa de preţ se explică prin faptul căîn apropiere de revelion oferim pe lângă cazare şi mic dejun, cină,dar şi o masă festivă în seara de Anul Nou. În prima săptămână din2011 preţul de 188 de euro pentru patru nopţi include doar cazareşi micul dejun", a declarat un reprezentant al hotelului cu 35 decamere, care este rezervat aproape în totalitate de AnulNou.

Dacă la hotelul Pantex masa festivă şi cazareaîn regim de demipensiune (mic dejun şi cină) ridică preţul totalpentru patru nopţi cu 332 de euro, la un alt hotel de trei steledin Poiana Braşov, Rina Tirol, aceste servicii cresc tariful cu 559de euro, potrivit datelor de pe site- ul de rezervări booking.com.Dacă în prima săptămână după Anul Nou (3 -7 ianuarie) preţul finalafişat pe site-ul de rezervări internaţ ional este de 220 de euroîn perioada 29 decembrie- 2 ianuarie, acesta se ridică la 779 deeuro sub eticheta unei "oferte speciale". Şi în staţiunile Sinaiasau Predeal hotelierii aplică aceeaşi politică de preţ derevelion.

"În staţiunile montane româneşti cerereapentru cazarea de revelion depăşeşte cu mult oferta. Sunt şi foartemulţi români dispuşi să plătească oricât pentru a-şi facerevelionul la munte. Având în vedere aceste aspecte mulţi hotelieriîşi permit să practice preţuri mari, în unele cazuri chiarexagerate", a declarat Mircea Vladu, proprietarul agenţiei deturism Prestige Tours, care încheie contracte cu hotelierii pentrua le vinde camerele. Capacitatea de cazare în staţiunile de peValea Prahovei se ridică la aproape 22.000 paturi în unităţile decazare.

Întrebat de ZF câte sejururi la munte înRomânia a vândut pentru prima săptămână de după revelion prinagenţia sa, Vladu a spus că doar 10, faţă de peste 100 în apropierede Anul Nou.

Pe de altă parte, raportul între numărulpachetelor vândute în apropiere de revelion în staţiunile dinAustria şi cele din staţiunile româneş ti este de cinci la unu. Şiîn staţiunile mon tane austriece există diferenţe între preţurilesejururilor din apropiere de revelion faţă de cele ale vacanţelordin prima săptă mână a lui 2011. De exemplu, la hotelul de trei stele CMB tariful pentru patru nopţi de cazare este de 528 de euro înapropiere de revelion, faţă de 320 de euro în prima săptămână aanului viitor. Sorin Văduvoiu, directorul general al agenţiei deturism Perfect Tour, a declarat că cele mai multe pachete vânduteiarna aceasta au avut ca destinaţie staţiunileaustriece.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24