Mediafax.biz Exclusiv

Vânzări mai mari cu peste 50% pentru Aldis în perioada august 2010 - iulie 2011

Autor: Gabriel Razi

20.09.2011, 19:20 81

Pe de altă parte în luna iulie a acestui an vânzările au crescut cu 9,4% în volum, respectiv 7,2% în valoare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor aceluiaşi studiu. Datele MEMRB arată că în perioada august 2009 - iulie 2011 Aldis a atins o cotă maximă de piaţă de 22,7% în luna februarie a acestui an în funcţie de volumul vânzărilor, respectiv o cotă de piaţă de 19,4% din valoarea acestora, potrivit datelor Aldis. Totuşi datele nu fac referire la cota de piaţă medie pe care a avut-o producătorul de mezeluri în această perioadă, compania prezentând doar acest nivel maxim.

Cifrele prezentate de Aldis se referă la evoluţia vânzărilor pe segmentul cărnii procesate pe categorii de produse precum salamurile, parizerul, şunca, pateul sau alte specialităţi excluzând categoria semipreparatelor. Aldis Călăraşi a avut afaceri de 72,4 milioane de euro în 2010, în creştere cu 4,7% faţă de anul precedent, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania are 1.350 de angajaţi, ultimii 100 alăturându-se pe parcursul anului trecut.

George Naghi, cel care a pus pe picioare Aldis Călăraşi, a murit în urma unui accident nautic pe Dunăre în luna august, iar businessul le-a rămas membrilor familiei.

Pe o piaţă evaluată la un miliard de euro, Aldis Călăraşi intră în competiţie cu producători precum Unicarm Satu Mare, CrisTim, Caroli sau Elit Cugir.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels