Mediafax.biz Exclusiv

Vânzările de camioane grele se vor dubla în acest an, la 3.800 de unităţi, estimează Scania România

Autor: Gabriel Botezatu

28.06.2011, 14:46 159

"În 2010 piaţa camioanelor grele s-a situat la un nivel foartescăzut, de 1.900 de unităţi. Situaţia economică delicată adeterminat clienţii să se orienteze către tranzacţii cu camioanesecond hand. Pe de altă parte, parcul auto de camioane grele aîmbătrânit în aceşti ani de criză economică, şi bineînţeles,vehiculele nu mai oferă eficienţa dorită în exploatare. Acesta esteprincipalul motiv pentru care în 2011 vânzările de camioane noi aucunoscut creşteri importante, iar până la sfârşitul anului neaşteptăm la o dublare a tranzacţiilor faţă de 2010", a declaratpentru MEDIAFAX directorul de vânzări al Scania România, MikeSells.

El a spus că alt factor care va duce la creşterea achiziţiiloreste reprezentat de volumul din ce în ce mai ridicat detransporturi internaţionale de marfă.

Vânzările de camioane de peste 16 tone au crescut în primelecinci luni cu 142%, la peste 1.300 de unităţi.

Referitor la livrările Scania, Sells a spus că anul trecutreprezentantul constructorului a vândut aproximativ 200 de camioanegrele, iar anul acesta se aşteptă la o creştere importantă alivrărilor.

Scania România deţine o cotă de piaţă de 13%, iar principaliicompetitori sunt MAN, Iveco, Mercedes, DAF, Volvo şi Renault.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO