Mediafax.biz Exclusiv

Waard, Ford Europa: Piaţa auto actuală, de 100.000 de maşini anual, trebuie văzută ca o fundaţie

Autor: Bogdan Alecu

26.09.2011, 14:01 95
"Momentan noi ne aşteptăm la o revenire înceată a vânzărilor de maşini în următorii cinci ani", spune el.

Înmatriculările de autoturisme au înregistrat o creştere de 3% în luna august, la un nivel de aproape 8.800 de unităţi, potrivit statisticilor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRCPIV).

Este pentru prima dată în ultimele şase luni cănd înmatriculările de maşini au înregistrat o creştere.

Mai mult, creşterea înmatriculărilor vine la o lună după ce şi vânzările de maşini au revenit pe plus în iulie.

La nivelul primelor opt luni, înmatriculările de autoturisme au continuat să scadă raportat la perioada similară a anului trecut, declinul fiind de 12%, la puţin peste 49.000 de unităţi.

Faţă de perioada de vârf din 2007, atunci când vânzările de autoturisme au depăşit pentru prima dată pragul de 310.000 de unităţi, anul acesta ar reprezenta un declin de aproape 70%, atât în ceea ce priveşte vânzările de maşini, cât şi de vehicule comerciale

"Acum, la nivel european, discutăm de o Europă în două viteze. Este îngrijorător deoarece toate economiile sunt interconectate. Ceea ce se întâmplă în Europa de Sud îngrijorează şi pe cei din Nord, acolo unde economiile sunt dependente de exporturi. Acum discutăm de o piaţă de aproximativ 15 milioane de maşini anual, mai puţin decât cea de 18 milioane de maşini în 2007. Momentan, pieţele s-au stabilizat mai ales după programele de susţinere a vânzărilor de maşini", explică de Waard.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels