Opinii

De ce nu se aude ţipătul nou-născuţilor până în CSAT?

18.07.2010, 23:10 28

În general, în România toată lumea se plânge ce rău merglucrurile. Însă când există situaţii care cer o răspundere directă,cu fapte şi semnături, apare o reţinere în a merge mai departe şi aacuza nu numai situaţia în general, ci şi persoanele şi deciziilelor.
Spre exemplu, situaţia de la Institutul Cantacuzino din Bucureştieste halucinantă. Zeci de mii de nou-născuţi au plecat dinmaternităţi nevaccinaţi de la începutul anului, pentru căInstitutul nu a modernizat la timp linia de producţie şi niciunministru al sănătăţii, fost sau actual, nu sunt sub anchetă.
Şi nici directorii Institutului, nici membrii consiliului deadministraţie al Institutului, nimeni.
Ziarul Financiar a încercat să afle cine este responsabil.Ministrul de la acea dată, Ion Bazac, spune senin că nu ştia căInstitutul a întrerupt producţia. Consilierul său spune că nici nutrebuia să ştie. Dar cine a decis întreruperea producţiei fărăstocuri suficiente şi fără certitudinea că linia de producţie va firepusă în funcţiune în timp util?
Unde este documentul care autorizează oprirea producţiei devaccinuri?
Probabil că nici în război nu au ieşit din spitale nou-născuţinevaccinaţi cu serurile care existau în acea perioadă.
România se întoarce astfel înapoi 100 de ani, la nivelul unei ţăriafricane fără posibilităţi de a-şi vaccina copiii la timp.
Curios este că oameni care ştiu foarte bine despre ce este vorba,cine şi ce ar fi trebuit să facă, tac. Tăceţi, dar vă vacosta.
Puţini jurnalişti au studii medicale, domeniul este destul de opacpentru cine vrea să scrie pe acest subiect. Jurnaliştii nu potdecât să ofere spaţiul de dezbatere. Dar acest caz este preaflagrant pentru a nu permite o opinie.
Curios este că o grijă a ministrului Bazac în timpul mandatului săua fost să-şi angajeze privat o agenţie de PR pentru imagine, ceeace niciun ministru nu a făcut până acum. Probabil că se aştepta ladezastre de imagine, având în vedere ceea ce se petrecea însectorul său.
Ministerul Sănătăţii a schimbat cei mai mulţi miniştri dupăRevoluţie. Interesele industriei de medicamente sunt la fel demari, spun surse din interiorul acesteia, cu acelea din industriade armament.
De fapt, acestea sunt adevăratele atentate la siguranţa naţională,pe care din păcate însuşi reprezentantul Preşedinţiei, chestionatde Ziarul Financiar, nu le consideră ca atare.
Campaniile mass-media pot fi considerate un subiect de siguranţănaţională, dar nevaccinarea la timp a zeci de mii de copii nu?Consiliul Suprem de Apărare al Ţării se numeşte instituţia? Ceameninţare mai mare decât vulnerabilitatea nou-născuţilor în faţaviruşilor există?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO