Opinii

Oare CCR chiar acceptă jaful a 24 miliarde de euro prin insolvenţe?

Oare CCR chiar acceptă jaful a 24 miliarde de euro prin...

Autor: Valeriu Leucuţă

10.11.2013, 13:43 1519

Eu consider ca judecatorii CCR neavand experienta in afaceri si necunoscand deloc Tragedia nationala pe care a adus-o Legea Insolventei dupa 2006 (data aparitiei) s-au ghidat in decizia lor de saptamana trecuta  doar dupa “personajele inteligente” aparute timp de o luna in fiecare seara pe toate canalele TV. Aceste “personaje” in Spirit Antinational au prezentat Noul Cod al Insolventei realizat de Guvernul Ponta ca fiind ceva EXTREM de Rau si DISTRUCTIV pentru Romania: “vor aparea 200.000 someri in cateva luni….” Nici vorba de asa ceva! Lucrurile stau exact invers…. Din cauza ca Statul nu intervine pt. a ajuta firmele tepuite sa-si recupereze  banii de la firmele intrate-n Insolventa , s-a ajuns la pierderea a zeci de mii de locuri de munca , pt. ca firmele pagubite au pierdut sume enorme de bani si astfel nu au putut sa-si achizitioneze materia prima . Am prezentat adevarata fata a Insolventei in Ziarul Financiar din 10 octombrie 2013. Din cate am vazut pe televiziuni , domnii judecatori de la CCR primesc salarii enorme….si de aceea aveau obligatia morala sa invite pentru consultari si reprezentantii pagubitilor : Ministerul de Finante care este tepuit cu 10 miliarde euro din cauza firmelor intrate in Insolventa, firmele care au livrat marfuri de 10 miliarde euro catre “insolvabili” si nu au mai incasat acesti bani  si Bancile care au fost tepuite cu 4 miliarde euro……

                 Din vasta mea experienta prin Tribunale de 5 ani pot sa afirm ca fiecare firma care a intrat in Insolventa a dat teapa in medie la minim 10 creditori : Statul Roman, 2-3 banci si minim 7 firme la care nu li s-a mai achitat marfa cumparata.

Deci decizia CCR prin care s-a declarat Neconstitutional Noul Cod al Insolventei propus de Guvernul Ponta apara pe fata pe cei care s-au ascuns in spatele Insolventei pentru a fura sume enorma …si nu tine cont DELOC de Categoria enorma a PAGUBITILOR care este de minim 10 ori mai mare decat numarul de 100.000 firme intrate in Insolventa.Cum este posibil ca intr-o Romanie total aflata in Faliment sa nu inviti la consultari si tabara Pagubitilor?

Atunci domnii din CCR ar fi aflat ca noi suntem de 10 ori mai multi decat cei intrati in Insolventa. Este o DISCRIMINARE! In plus acesti “domni” care timp de o luna au facut CIRC pe toate posturile TV, chiar mergand pana la urlete pe TV, sunt Aparatorii celor care sustras de fapt 24 miliarde Euro  - intrand in Insolventa. Ei sunt avocati sau patroni ai Caselor de Insolventa care doresc un singur lucru: Perpetuarea ANARHIEI si DEZORDINII in Economia tarii pt ca “dumnealor”sa aibe mult de lucru pe viitor si astfel sa castige milioane de euro pe an din multitudinea de procese de Insolventa. Judecatorii CCR au gresit pt ca s-au ghidat doar dupa show-urile tv facute zilnic de acestia !

 Economia sanatoasa a unei tari trebuie sa functioneze doar prin prisma DISCIPLINEI FINANCIARE! In vanzarile mari de marfuri se lucreaza in toata lumea cu plata la 2-4 luni de la livrare . Asa functiona si se dezvolta si Romania acum cativa ani. Numai ca in 2006 Guvernul Tariceanu a introdus aceasta Lege a Insolventei si astfel diversi oameni de afaceri care aveau datorii cu firma la Bugetul Statului, firme furnizoare de marfuri sau Banci au intrat in Insolventa si astfel s-a ajuns la un jaf de 24 miliarde euro.

S-a ajuns astfel la blocarea  activitatii instantelor de judecata. Se dau termene si de 14 luni pentru procesele comerciale . Cum poate un judecator serios sa analizeze in citeva zile aprox. 26 de dosare ? fiecare de minim 10 cm grosime ….nu e posibil asa ceva ! Nu e normal asa ceva domnilor din CCR.

Cine trebuie sa repare aceasta tragedie nationala aparuta din cauza introducerii acestei legi de catre politicieni in 2006 … ? Reparatia trebuie facuta de catre Guvern si in cateva saptamani ! Economia tarii trebuie adusa la NORMALITATE ! Toti ăă Insolvabili ăă trebuie sa-si achite toate datoriile , altfel sa se aplice Codu Penal !

Patronii Caselor de Insolventa in cele mai multe cazuri ii ajuta pe cei aflati in Insolventa sa realizeze infractiuni grave extrem de grave :

 

1.Fabrica licitatii FICTIVE pt a instraina catre prieteni sau rude de ale “insolvabililor” imobile sau masini care sunt gajate , desi ele normal nu se pot instraina . Ele ar trebui predate Bancilor sau firmelor creditoare…

 

2.Nu anunta prin posta nici un Creditor sa se prezinte la Sedinta finala a Mesei Creditorilor, astfel se voteaza Fraudulos pt ca nici un Creditor Real sa nu primeasca un leu….in schimb se voteaza ca se vor achita datoriile a 2-3 Creditori falsi care apar peste noapte cum ca au “imprumutat” cu bani firma din Insolventa . Acestia fiind de fapt rude cu “sarmanul insolvabil”.

 

Domnilor de la CCR este normal si CONSTITUTIONAL ca doar in luna octombrie sa se inchida o fabrica in Oradea si una in Cluj care exportau 50% din productie ? Patronii ambelor fabrici sunt prietenii mei si au dat 35 de  oameni afara  fiecare pt ca s-au trezit in ultimele 14 luni ca nu-si incaseaza banii de la beneficiari , iar acestia s-au ascuns in spatele Insolventei. Noi firmele medii dam impozite Statului Roman .Se vorbeste cu mare admiratie de “investitorii straini”. Acestia nu dau impozit tarii noastre din pacate ….

Statul trebuie sa ne protejeze si sa ne ajute pe noi oamenii de afaceri romani si cinstiti , pentru ca noi dam impozit la Stat si in plus banii ii vom investi pe viitor tot in Romania. Capitalul romanesc trebuie protejat.

Romania in perioada lui Carol al II-lea a achitat in valuta –echivalentul a 100 tone de aur pt despagubirea Contilor maghiari si germani care stapaneau Transilvania dupa Batalia de la Mohacs. In anii ’30 in Romania era coruptie , dar nu ca si acum. Era o mare Disciplina financiara totusi. Exista Puscaria datornicilor in perioada Interbelica……

Domnilor de la CCR ….Romania acum nu ar fi in stare sa achite anumitor conti 100 tone de aur – in doar 2 ani , deoarece Bugetul nu are bani.

Nu este normal ca soseaua Oradea-Baile Felix-Deva sa stea de 1 an in stadiul de inceput de reasfaltare……lucrarile sunt total oprite din lipsa de bani!

Acel drum arata exact ca cel mai dezastruos drum pe care l-am vazut in viata mea : Chisinau-Odessa.

Este constitutional domnilor din CCR ca trenul de la Oradea la Bucuresti sa faca 15 ore minim, cand in timpul lui Ceausescu acelasi tren facea 10 ore fix? Nu exista bani pt renovarea terasamentului liniei CFR…..Dar Statul ar putea incasa in 2 luni 10 miliarde de euro de la firmele aflate in Insolventa si inca 2,5 miliarde euro de la noi firmele pagubite - deoarece ne-am introdus tepele la Provizioane in contabilitate . De ce sa ne imprumutam aproape 1 miliard Euro pe luna de la Banci pt a plati pensiile si salariile ?

Pt rezolvarea situatiei dezastruoase ii propunem dlui Ponta sa faca o noua Ordonanta de Guvern in aceasta luna , prin care sa introduca : 

1. Orice firma care va intra in Insolventa trebuie sa isi achite toate datoriile in 18 luni , altfel patronii firmei sa fie pedepsiti cu inchisoare de la 3 la 15 ani !

2.  Firmele care acum sunt in Insolventa sau in Faliment au la dispozitie 2 luni pt a-si achita toate datoriile la Bugetul de Stat, la firme Creditoare si la Banci. Patronii firmelor care nu-si achita toate datoriile in 2 luni vor fi arestati pt a fi condamnati intre 3-15 ani de inchisoare -  in functie de suma neplatita la creditori.

 

Fara aceste legi dure nu se va reveni la normalitate in Economia Tarii, iar dl Ponta nu va putea aduce bani la Buget de la “insolvabili”. Ei au golit demult firmele, deci executorul nu va putea aduce bani la Buget. Inchisoarea este singura metoda prin care “insolvabilii” si-ar plati datoriile.

In interes national totul este Constitutional…chiar si sa se dea legi cu aplicare si pt actualele firme aflate in Insolventa.

Cipru a confiscat sute de miliarde de euro in februarie, de la clientii bancilor, Argentina a nationalizat compania de petrol de la spanioli…..Victor Orban premierul Ungariei a nationalizat MOL (reteaua petroliera) si reteaua de gaze Ă energie electrica de la EON…    Acestor tarii nu li s-a intimplat absolut nimic . Politicienii zic mereu : ce zice Europa ? Europa zice sa ne descurcam noi in Romania .

 

Romania va prospera doar prin introducerea de urgenta a Disciplinei Financiare !

 

Valeriu Leucuţă este proprietarul companiei SC Cable SRL din Oradea, care se ocupă cu importul de cablu de fibră optică, cu afaceri de 25 mil. lei în 2012

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO