Opinii

Presedintele CSA va fi revocat din functie. Se pregateste mazilirea conducerii CNVM

Presedintele CSA va fi revocat din functie. Se pregateste mazilirea conducerii CNVM

Autor: Iulian Anghel

16.10.2012, 10:51 1145

Presedintele Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) Constantin Buzoianu (63 de ani) va fi revocat din functie astazi de plenul reunit al celor doua camere parlamentare.

Birourile reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor au pus pe ordinea de zi a plenului reunit de astazi revocarea din functie a lui Buzoianu in urma unui raport intocmit aseara de comisiile reunite de buget-finante. Plenul reunit fusese convocat pentru numirea conducerii TVR, dar, pe ordinea de zi, a aparut si acest punct despre care nu se stia cu o zi inainte.

Raportul parlamentarilor din comisiile de buget-finante acuza disfunctionalitati majore in activitatea CSA - institutie care supravegheaza o piata de 2 mld. euro, anual.

Buzoianu a fost votat de Parlament in aceasta functie la sfarsitul lui septembrie 2011. A fost sustinut de PDL care, la acea vreme, era la putere. Numirile in Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor sunt politice. USL, care detine majoritatea in Parlament, dupa cadera guvernului Ungureanu, il vor schimba astazi pe Buzoianu, dar lucrurile nu se vor opri aici. USL vrea sa schimbe si conducerea CNVM.

Carmen Negoita, (fosta sotie a fostului primar al sectorului 3 Liviu Negoita), sefa CNVM, a fost sustinuta anul trecut pentru aceasta pozitie tot de PDL, partid aflat acum in opozitie. De la CNVM ar mai urma sa plece, sustin surse parlamentare, Stefania Ferencz, fosta sefa de cabinet a premierului Emil Boc.

O alta institutie luata in vizor de majoritatea parlamentara a USL este Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Seful acesteia, Marian Sarbu, fost ministru al muncii, a fost sustinut la preluarea functiei de PDL. Intre timp, partidul lui Sarbu, UNPR, s-a aliat cu PSD, drept urmare, cel putin deocamdata, Sarbu poate dormi linistit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO