Politică

Adrian Sobaru explică de ce a sărit de la balconul Parlamentului: "Nu am făcut-o din lipsa banilor, ci ca revoltă pentru că nu mai există speranţă pentru copii"

Adrian Sobaru explică de ce a sărit de la balconul Parlamentului: "Nu am făcut-o din lipsa banilor, ci ca revoltă pentru că nu mai există speranţă pentru copii"

Adrian Sobaru - poză realizată după externarea acestuia

Autor: Mediafax

07.01.2011, 10:00 37

Adrian Sobaru, electricianul TVR care înainte de Crăciun s-aaruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului, a spus, joiseară, la un post de televiziune, că nu a recurs la acest gest dinlipsa banilor, ci ca o revoltă, pentru că a văzut că nu mai existăsperanţă pentru copii, scrie Mediafax.

"Mă doare de când am văzut că nu mai există speranţă pentrucopii, nu se mai vede luminiţa. Lumea trebuie să înţeleagă că nutrebuie să facă gesturi ca al meu. Eu tremuram, nici nu mai ştiu ceam făcut", a spus Adrian Sobaru.

El a adăugat că gestul său a fost unul de revoltă faţă de ceeace se întâmplă în prezent cu copiii din România.

"Banuiesc că nu sunt singurul, primul sau ultimul. Începem să nuscoatem capul afară pentru că ne e frică pentru ziua de mâine,devenim roboţi. Să nu ai dreptul să spui nimic este rău pentrusocietate", a mai spus Sobaru.

El a precizat că protestul lui nu are legătură cu "tăierea" uneipărţi din suma care o primeşte ca ajutor pentru copilul său caresuferă de autism, ci pentru a vedea o speranţă.

"Dacă lăsăm lucrurile aşa înseamnă că hoţia şi minciuna suntbune, iar bunul simţ trebuie să dispară", a afirmat acesta.

Adrian Sobaru a mai spus că a început să protesteze când a văzutcă oamenii sunt trataţi ca nişte cifre. Citiţi mai multe pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO