Politică

Ambasadorul SUA critică decizia conducerii Romgaz privind donarea a 400 de milioane de lei la buget

Ambasadorul SUA critică decizia conducerii Romgaz privind donarea a 400 de milioane de lei la buget

Autor: Mediafax

03.12.2010, 10:49 17

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, critică deciziareprezentanţilor statului, la adunarea generală a acţionarilorRomgaz din 30 noiembrie, privind donarea a 400 de milioane de leicătre bugetul statului, apreciind că măsura descurajeazăinvestitorii, scrie Mediafax Business.

"Împărtăşim îngrijorările profunde exprimate de manageriiFondului Proprietatea în legătură cu decizia reprezentanţilorstatului, la adunarea generală a acţionarilor Romgaz din 30noiembrie, de a vota donarea a 400 de milioane de lei către bugetulstatului", susţine ambasadorul SUA la Bucureşti, MarkGitenstein.

Ambasadorul consideră că "potrivit standardelor globaleacceptate în domeniul managementului corporaţiilor, reprezentanţiistatului ar fi trebuit să se abţină de la vot într-o asemeneaprivinţă din cauza unui inerent conflict de interese - chiar dacăacţiunea a fost legală din punct de vedere juridic potrivitlegislaţiei României".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO