Politică

Antonescu ar negocia retragerea din cursa a lui Oprescu. Oprescu: “Sunt deschis sa discut despre retragerea lui Crin”

Antonescu ar negocia retragerea din cursa a lui Oprescu. Oprescu: “Sunt deschis sa discut despre retragerea lui Crin”
01.11.2009, 23:15 22

Liderul PNL Crin Antonescu (desen stg.) spune ca vrea sanegocieze cu Sorin Oprescu iesirea acestuia din campania pentrualegerile prezidentiale. Antonescu ar vrea ca Oprescu sa-l sustinadupa retragere. Oprescu afirma insa ca nu se retrage din cursaprezidentiala si ca este convins ca Antonescu s-a gandit la altelucruri cand s-a referit la negociere: "Sunt deschis sa discutdespre retragerea lui Crin".
"Daca lucrurile decurg intr-o anumita maniera catre finalul acesteicampanii de primul tur, eu unul ma gandesc la aceasta ipoteza (sanegocieze cu Sorin Oprescu o eventuala retragere a acestuia dincursa electorala, n.r.)", a declarat Antonescu la Antena 3.
Cu o zi inainte, Sorin Oprescu (desen dr.), primarul Bucurestiului,care candideaza independent la presedintie, a declarat ca i s-asugerat sa se retraga din cursa prezidentiala, in acest sensajungand la el "soli din partea tuturor".
"Nu trebuie nimeni sa ne ordone, pentru ca ajungem la dictatura.Acum 4-5 ani de zile, cand vorbeam in Parlament despre inceputulacestei dictaturi, au fost suficient de multi care sa se hlizeascasi sa nu creada. Acum vin sa-mi intinda mana si sa-mi spuna dacaeventual nu pot sa ma retrag si sa-i las pe ei. Nu am inteles, dece sa ma retrag?!", a afirmat Sorin Oprescu. El a mentionat caprintr-o situatie asemanatoare a trecut si in 2008, atunci cand s-ainscris in alegerile pentru Primaria Capitalei.
De asemenea, candidatul liberal la Presedintie Crin Antonescu adeclarat ieri ca are nevoie de o "coalitie a bunului-simt" in carear putea intra si Sorin Oprescu, dupa "inlaturarea sistemuluireprezentat de Traian Basescu si Mircea Geoana".
"Nu exista niciun fel de intelegere (cu Sorin Oprescu, n.r.). Credin continuare ca Sorin Oprescu este unul dintre candidatii cu sansereale, inclusiv de a intra in turul al doilea, inclusiv de acastiga Presedintia Romaniei", a spus Antonescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels