Politică

Barack Obama mulţumeşte Germaniei pentru relaţia specială cu SUA în cadrul NATO

Barack Obama mulţumeşte Germaniei pentru relaţia...

Autor: Mediafax

17.11.2016, 19:31 81

"Vreau să felicit poporul german, care de curând a celebrat 27 de ani de la Căderea Zidului Berlinului; suntem alături de Germania, alianţa noastră este un pilon al NATO", a afirmat Obama, conform revistei Focus.

"Relaţia noastră nu îşi va pierde relevanţa în viitor", a dat asigurări liderul de la Casa Albă, amintind că Donald Trump i-a promis că va menţine angajamentele în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

"Dacă aş fi cetăţean german, aş vota cu Angela Merkel", a continuat Obama, potrivit site-ului publicaţiei The Local.

"Pot spune că Angela Merkel mi-a fost un partener remarcabil", a subliniat preşedintele american.

"Am vrut permanent să fac ceea ce este corect pentru îmbunătăţirea securităţii şi cooperării la nivel mondial. Poate că unele lucruri au mers prea rapid, dar observăm schimbări, mai ales datorită Internetului. Contactele dintre culturi au deveni mai directe, chiar dacă acest lucru nu prezintă mereu avantaje. Deşi mediile online permit transmiterea rapidă a informaţiilor, au apărut şi riscuri de lansare în mod mai direct a unor atacuri" cibernetice, a subliniat Obama.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO