Politică

Băsescu cere Guvernului să dea un răspuns rapid în privinţa afacerii Roşia Montană

Băsescu cere Guvernului să dea un răspuns în privinţa afacerii Roşia Montană

Foto: Octav Ganea

Autor: Mediafax

10.04.2012, 19:51 807

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, marţi, noului ministru al Mediului şi Guvernului să analizeze rapid şi să decidă în legătură cu investiţiile de la Roşia Montană, Roşia Poieni şi gazele de şist.

El a menţionat că este necesară o decizie rapidă a autorităţilor române în legătură cu investiţiile străine legate de resursele naturale.

Băsescu a menţionat că deciziile, de aprobare sau respingere, sunt de preferat actualei situaţii în care investitorii aşteaptă hotărâri din partea autorităţilor.

El a precizat că recomandă autorităţilor să decidă în favoarea creării de locuri de muncă.

"Ceea ce vă cer, domnule ministru şi domnilor membri ai Guvernului, este să vedeţi dacă e fezabilă Roşia Montană. Dacă este fezabilă, daţi rapid avize, dacă nu, spuneţi nu investitorului, pentru că fiecare zi în care întârziem ne va costa enorm în următorul proces. Nu mai ţineţi astfel de subiecte în dezbatere publică pentru că descalifică autorităţile române", a spus Băsescu.

Noul ministru al Mediului, Attila Korodi, a depus, marţi, jurământul de învestitură în funcţie, la Palatul Cotroceni, în faţa şefului statului, a preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, a premierului şi a reprezentanţilor Guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


Cele mai citite ştiri